• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Vilinskom stazom

2

U 7:15 okupili smo se na željezničkom kolodvoru u Ivancu. Sedamnaest članova Sekcije mladeži krenulo je prvi puta vlakom u planinarsku avanturu. U pratnji su bile voditeljice Sekcija Ankica Gotić i Vesna Vitez, roditelji i dva planinarska vodiča.

Većini djece ovo je bila prva vožnja vlakom u smjeru Lepoglave, a nekima i prva vožnja vlakom uopće.
Po silasku s vlaka krenuli smo prečacem „do Lipe“, gdje nas je dočekao tajnik PK Ivanec i krenuli prema „Rimu“ izvoru Oslek i Masnom kamenu. Zgodna imena naših odmorišta razbudili su maštu planinara. Sam naziv „Vilinska staza“ govori o ljepoti prirode koju smo doživjeli.
Nakon dužeg odmora nastavili smo put do Črnih mlaka. Na naše odredište i odmorište na vrhu Ivanščice stigli smo oko podneva. Hrana iz ruksaka, nove zalihe tekućine, pokoji fini kolač iz ponude planinarske kuće Josipa Pasarića dali su ubrzo novi zamah djeci. Nije im bilo teško popeti se i na vidikovac.
Do 14 sati stigli smo do Žganog vina na završnu točku našeg izleta. Ovaj je izlet, zbog duljine staze, pobudio „planinarski „ ponos u djeci i nama odraslima koji ih vodimo.

Fotografije: Tomislav Gotić

Međunarodni dan planina

U subotu 11. prosinca 2021. godine, mladi planinari iz OŠ Klenovnik obilježili su Međunarodni dan planina pješačenjem po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici. Pješačenje je organizirano u suradnji s ...
Pročitajte više

Mladi planinari iz Klenovnika na Zavižanu

U sklopu projekta "Planinarenjem do sretnijeg odrastanja" koji se realizirao u OŠ Klenovnik, mladiplaninari PKI iz navedene škole uspješno su nakon Učke pohodili i Sjeverni Velebit. Tom prilikomus...
Pročitajte više

Pripreme za novu školsku godinu

Održan je sastanak sa voditeljima mladih planinara u OŠ: Ivanec, Višnjica, Maruševec, Klenovnik i II OŠ Varaždin u prostorijama kluba u Ivancu. Sa dnevnim redom: Osvrt na rad u protekloj šk...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec