• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Vilinskom stazom

2

U 7:15 okupili smo se na željezničkom kolodvoru u Ivancu. Sedamnaest članova Sekcije mladeži krenulo je prvi puta vlakom u planinarsku avanturu. U pratnji su bile voditeljice Sekcija Ankica Gotić i Vesna Vitez, roditelji i dva planinarska vodiča.

Većini djece ovo je bila prva vožnja vlakom u smjeru Lepoglave, a nekima i prva vožnja vlakom uopće.
Po silasku s vlaka krenuli smo prečacem „do Lipe“, gdje nas je dočekao tajnik PK Ivanec i krenuli prema „Rimu“ izvoru Oslek i Masnom kamenu. Zgodna imena naših odmorišta razbudili su maštu planinara. Sam naziv „Vilinska staza“ govori o ljepoti prirode koju smo doživjeli.
Nakon dužeg odmora nastavili smo put do Črnih mlaka. Na naše odredište i odmorište na vrhu Ivanščice stigli smo oko podneva. Hrana iz ruksaka, nove zalihe tekućine, pokoji fini kolač iz ponude planinarske kuće Josipa Pasarića dali su ubrzo novi zamah djeci. Nije im bilo teško popeti se i na vidikovac.
Do 14 sati stigli smo do Žganog vina na završnu točku našeg izleta. Ovaj je izlet, zbog duljine staze, pobudio „planinarski „ ponos u djeci i nama odraslima koji ih vodimo.

Fotografije: Tomislav Gotić

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MLADIH PLANINARA U OŠ MARUŠEVEC

U ponedjeljak, 08. svibnja, postavljena je izložba fotografija mladih planinara Planinarskog kluba Ivanec u holu OŠ "Gustav Krklec" Maruševec. Na fotografijama možete vidjeti gdje su sve bila n...
Pročitajte više

Areh -Sanjkanje

Po prvi puta u organizaciji kluba vodimo naše mlade planinare preko granice, Slovenija, Areh.Škole Ivanec, Maruševec i Višnjica u pratnji naših vodiča stižu na Areh.Čisti zrak, prekrasni pejzaž i ...
Pročitajte više

Snježna bajka

Subota. Ivanščica prekrivena snijegom, temperatura oko 0. Na parkiralištu Rapikovac sve puno automobila, mjesta više nema. Planinari i ljubitelji prirode pohrlili su na planinu uživati u snježnoj ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec