• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Vilinskom stazom

2

U 7:15 okupili smo se na željezničkom kolodvoru u Ivancu. Sedamnaest članova Sekcije mladeži krenulo je prvi puta vlakom u planinarsku avanturu. U pratnji su bile voditeljice Sekcija Ankica Gotić i Vesna Vitez, roditelji i dva planinarska vodiča.

Većini djece ovo je bila prva vožnja vlakom u smjeru Lepoglave, a nekima i prva vožnja vlakom uopće.
Po silasku s vlaka krenuli smo prečacem „do Lipe“, gdje nas je dočekao tajnik PK Ivanec i krenuli prema „Rimu“ izvoru Oslek i Masnom kamenu. Zgodna imena naših odmorišta razbudili su maštu planinara. Sam naziv „Vilinska staza“ govori o ljepoti prirode koju smo doživjeli.
Nakon dužeg odmora nastavili smo put do Črnih mlaka. Na naše odredište i odmorište na vrhu Ivanščice stigli smo oko podneva. Hrana iz ruksaka, nove zalihe tekućine, pokoji fini kolač iz ponude planinarske kuće Josipa Pasarića dali su ubrzo novi zamah djeci. Nije im bilo teško popeti se i na vidikovac.
Do 14 sati stigli smo do Žganog vina na završnu točku našeg izleta. Ovaj je izlet, zbog duljine staze, pobudio „planinarski „ ponos u djeci i nama odraslima koji ih vodimo.

Fotografije: Tomislav Gotić

SANJKANJE – RIBNICA NA POHORJU

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog sanjkanja na Arehu, odlučili smo i ove godine naše mlade planinare iz OŠ Ivanca i Maruševca odvesti na takav izlet. No ovoga puta, da bi se to ostvarilo, bio je pra...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

KALNIK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 21.04.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Kalniku. Planinarilo se po lijepom ali prohladnom vremenu od kamenoloma Hruškove...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec