• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Risnjak

13330901 491475241047065 5260008387485417521 n

PK Ivanec je za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec i Klenovnik, organizirao planinarski izlet povodom Svjetskog dana zaštite čovjekove okoline i Dana zaštite planinske prirode Hrvatske.

Naš zadnji izlet u ovoj školskoj godini počeo je u ranim jutarnjim satima skupljanjem odraslih članova iz Varaždina, mladeži iz Klenovnika i Ivanca, Lepoglave prema Gornjem Jelenju . Oko 9,30 sati krenuli smo put Vilja. Penjavši se prema Schlosserovom domu staza je sve više otkrivala svoje slikovite ljepote koje su nagrada umornom planinarskom koraku.

Umjerenim tempom stigli smo oko podneva do planinarskog dom Josipa Schlossera Klekovskog. Razdvojili smo se na dvije skupine koje su u manjem vremenskom razmaku krenule na vrh.

Svaka nas planina oduševljava svojim specifičnostima i ljepotom. Danas su djeca imala pravi alpski užitak uspona do vrha Risnjaka (1528 m) po sajlama. Naoblake na vrhu su nas malo omele u pogledu vrijednom divljenja. Fotografiranje na vrhu i pitanje kako ćemo se spustiti do doma dobilo je praktične odgovore. Polako i oprezno uz pomoć vodiča i odraslih djeca su se spuštala korak po korak natrag do doma.

Nakon odmora u domu spustili smo se istim putem do autobusa. Autobusom smo krenuli put Platka gdje smo se našli s grupom odraslih planinara koji su se spustili sa Snježnika.

U vožnji, u povratku kući odrasli su pohvalili današnji dječji uspon kao i cjelokupni trud i interes za planinarenje u ovoj školskoj godini. Djeca iz Ivanca imala su osam, a iz Klenovnika ukupno devet aktivnosti (pješačenja, eko akcije, izlete).

Ovaj današnji izlet je i nagradni jer su učenici financirali samo ulaznicu u Nacionalni park. Sad već tradicionalno, završni dječji izlet je financiran sredstvima kluba i naših vjernih sponzora kojima smo zahvalni na financijskoj podršci.

Ravna gora

Naši mladi planinari škole Ivanec i Maruševec iskoristili su ovu nedjelju na predivnoj Ravnoj gori. Uz pozdravni govor vodiča Josipa krenuli smo po stazi uz potok Laprnjak prema Babicama. Usput sm...
Pročitajte više

RISNJAK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 12.05.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Risnjak. Mladi planinari posjetili su Nacionalni Park Risnjak sa usponom na vrh ...
Pročitajte više

Izlet mladeži: Veliki Zavižan (1676m/nv)

Veliki Zavižan planinski vrh na Sjevernom Velebitu visine 1676 m, klekovinom obrasli vrh, najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Tako su i naši mladi planinari škole Ivanec, Višnjica i Mar...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec