• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Risnjak

13330901 491475241047065 5260008387485417521 n

PK Ivanec je za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec i Klenovnik, organizirao planinarski izlet povodom Svjetskog dana zaštite čovjekove okoline i Dana zaštite planinske prirode Hrvatske.

Naš zadnji izlet u ovoj školskoj godini počeo je u ranim jutarnjim satima skupljanjem odraslih članova iz Varaždina, mladeži iz Klenovnika i Ivanca, Lepoglave prema Gornjem Jelenju . Oko 9,30 sati krenuli smo put Vilja. Penjavši se prema Schlosserovom domu staza je sve više otkrivala svoje slikovite ljepote koje su nagrada umornom planinarskom koraku.

Umjerenim tempom stigli smo oko podneva do planinarskog dom Josipa Schlossera Klekovskog. Razdvojili smo se na dvije skupine koje su u manjem vremenskom razmaku krenule na vrh.

Svaka nas planina oduševljava svojim specifičnostima i ljepotom. Danas su djeca imala pravi alpski užitak uspona do vrha Risnjaka (1528 m) po sajlama. Naoblake na vrhu su nas malo omele u pogledu vrijednom divljenja. Fotografiranje na vrhu i pitanje kako ćemo se spustiti do doma dobilo je praktične odgovore. Polako i oprezno uz pomoć vodiča i odraslih djeca su se spuštala korak po korak natrag do doma.

Nakon odmora u domu spustili smo se istim putem do autobusa. Autobusom smo krenuli put Platka gdje smo se našli s grupom odraslih planinara koji su se spustili sa Snježnika.

U vožnji, u povratku kući odrasli su pohvalili današnji dječji uspon kao i cjelokupni trud i interes za planinarenje u ovoj školskoj godini. Djeca iz Ivanca imala su osam, a iz Klenovnika ukupno devet aktivnosti (pješačenja, eko akcije, izlete).

Ovaj današnji izlet je i nagradni jer su učenici financirali samo ulaznicu u Nacionalni park. Sad već tradicionalno, završni dječji izlet je financiran sredstvima kluba i naših vjernih sponzora kojima smo zahvalni na financijskoj podršci.

Djeca i planina

Ima raznih vrsta hrabrosti, a ima i raznih vrsta sreće. Hrabar čovjek ne treba biti i sretan, osim možda ako si planinar. Žudiš za nekim vrhom, jednom, dvaput, triput, uvijek ti nešto iskrsne i ni...
Pročitajte više

Mladi PKI na Obzovi

Kao i uvijek, stazama koje biramo, želimo našoj djeci približiti planinu i planinarenje. Tako smo i ove nedjelje sa mladima PKI ( OŠ: Ivanec, Maruševec i Višnjica) posjetili otok Krk i njegov v...
Pročitajte više

Mladi planinari iz Klenovnika na Zavižanu

U sklopu projekta "Planinarenjem do sretnijeg odrastanja" koji se realizirao u OŠ Klenovnik, mladiplaninari PKI iz navedene škole uspješno su nakon Učke pohodili i Sjeverni Velebit. Tom prilikomus...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec