• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet na Tri žaklja

1

U subotu, 22.listopada 2016. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, planinarska sekcija mladeži iz OŠ Klenovnik sudjelovala je na izletu Tri Žaklja. Izlet se organzirao povodom Dana čistih planina (26. rujan) i Međunarodnog dana pješačenja koji se obilježava svake godine 15. listopada.

Obilazak je započeo okupljanjem u Klenovniku gdje su se sastali stari i novi mladi planinari. Nakon zajedničkog fotografiranja i upute vodiča TomislavaGotića put je nastavljen uz vodstvo gospođe Sanje Kukec.
Mladi planinari tijekom pješačenja upoznali su se s kretanjem u grupi te su promatrali prirodu u jesenjem „ruhu“. Ukupna dužina puta iznosila je 10 km u trajanju od 6 sati (s odmorima). Po dolasku u zaselak Mustafi vođenje je preuzeo gospodin Željko Kukec. Put prema odredištu nastavili smo kroz Filipe, Kišičeke, Puže i Mačke. Na sami vrh Tri Žaklja stigli smo oko podneva, lijepo vrijeme omogućilo je prekrasan pogled na selo Višnjicu s okolicom, a u daljini vidjeli smo susjednu Sloveniju. Nakon uživanja u pogledima kao i fotografiranju došli smo do Izvorišta Goranec gdje nas je dočekao topli čaj od mente, lisnato tijesto s hrenovkama i „Hajdina zljefka“. Sve je to pripremila gospođa Sanja Kukec, kojoj se toplo zahvaljujemo. Nakon okrjepe našli domaćini Sanja i Željko odveli su nas do Mačkove špilje.
Cijelim putem s nama bila i Žaka, pitoma mirna kobila gospodina Željka. Na putu prema doma djeca su posebno uživala jer su jahala, a Žaka je bila tako strpljiva i mirna. Zahvaljujemo se i gospodinu Željku kao i njegovoj Žaki na vođenju i strpljenju.
Imali smo priliku provesti jedan lijep jesenji dan u prirodi i družiti se. Daleko od računala i zatvorenog prostora, bilo je razgovora, smijeha, dječijih pitanja i odgovora… a mobitel je samo poslužio da se zabilježe fotografije.

Ankica Gotić
Tomislav Gotić

ZIMSKI USPON NA IVANŠČICU – UČENICI OŠ VIŠNJICA I CVETLIN

Usprkos brojnim izolacijama, samoizolacijama, prehladama, zadaćama te brojnim izazovima s kojima se susrećemo, odlučno smo zakoračili u novu planinarsku godinu zimskim usponom na Ivanščicu. Ne...
Pročitajte više

Mladi planinari PK Ivanec na Čevu

U subotu, 14. 5. 2022., mladi planinari PK Ivanec iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec posjetili su Čevo, najistočniji vrh Ivanščice. Čevo, zbog svoj šiljastog izgleda, naziva se i Zagorski Klek. ...
Pročitajte više

Nedjeljni izlet mladeži PKI na Zavižan

Sunčanu nedjelju proveli su mladi planinari PK Ivanec (OŠ: Ivanec, Maruševec, Višnjica, II OŠ Varaždin) na Velebitu. Dolaskom autobusom do podnožja Vučjaka, podijelili su se u dvije grupe. Jedna j...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec