• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet na Tri žaklja

1

U subotu, 22.listopada 2016. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, planinarska sekcija mladeži iz OŠ Klenovnik sudjelovala je na izletu Tri Žaklja. Izlet se organzirao povodom Dana čistih planina (26. rujan) i Međunarodnog dana pješačenja koji se obilježava svake godine 15. listopada.

Obilazak je započeo okupljanjem u Klenovniku gdje su se sastali stari i novi mladi planinari. Nakon zajedničkog fotografiranja i upute vodiča TomislavaGotića put je nastavljen uz vodstvo gospođe Sanje Kukec.
Mladi planinari tijekom pješačenja upoznali su se s kretanjem u grupi te su promatrali prirodu u jesenjem „ruhu“. Ukupna dužina puta iznosila je 10 km u trajanju od 6 sati (s odmorima). Po dolasku u zaselak Mustafi vođenje je preuzeo gospodin Željko Kukec. Put prema odredištu nastavili smo kroz Filipe, Kišičeke, Puže i Mačke. Na sami vrh Tri Žaklja stigli smo oko podneva, lijepo vrijeme omogućilo je prekrasan pogled na selo Višnjicu s okolicom, a u daljini vidjeli smo susjednu Sloveniju. Nakon uživanja u pogledima kao i fotografiranju došli smo do Izvorišta Goranec gdje nas je dočekao topli čaj od mente, lisnato tijesto s hrenovkama i „Hajdina zljefka“. Sve je to pripremila gospođa Sanja Kukec, kojoj se toplo zahvaljujemo. Nakon okrjepe našli domaćini Sanja i Željko odveli su nas do Mačkove špilje.
Cijelim putem s nama bila i Žaka, pitoma mirna kobila gospodina Željka. Na putu prema doma djeca su posebno uživala jer su jahala, a Žaka je bila tako strpljiva i mirna. Zahvaljujemo se i gospodinu Željku kao i njegovoj Žaki na vođenju i strpljenju.
Imali smo priliku provesti jedan lijep jesenji dan u prirodi i družiti se. Daleko od računala i zatvorenog prostora, bilo je razgovora, smijeha, dječijih pitanja i odgovora… a mobitel je samo poslužio da se zabilježe fotografije.

Ankica Gotić
Tomislav Gotić

Mladi PKI na Obzovi

Kao i uvijek, stazama koje biramo, želimo našoj djeci približiti planinu i planinarenje. Tako smo i ove nedjelje sa mladima PKI ( OŠ: Ivanec, Maruševec i Višnjica) posjetili otok Krk i njegov v...
Pročitajte više

Boje i kistovi

Mnogi ističu važnost HGSS-a, ili općenito službi spašavanja u planini, mnogi znaju koliko planinarima znače vodiči, pogotovo oni iskusni, a nekako u sjeni ostaju markacisti, odnosno ljudi zaduženi...
Pročitajte više

ZELENA ČISTKA“ MLADIH PLANINARA

Mjesec travanj u našoj školi počeo je i završio u obilježavanju važnosti očuvanja te zaštite okoliša, energenata, poticanju zdravog načina života i kretanja.  Akciju čišćenja pod nazivom „...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec