• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Razno

Povijest Kluba

Ivanec, grad na sjeverozapadu Hrvatske, u planinarskim krugovima, u mnogočemu se može smatrati jednim od vodećih centara . Ivanec i Ivanščica kao zaštitni znak grada, početak organiziranog planinarstva bilježe od kraja 19. stoljeća, neraskidiva su veza i način života. S krajem 20. stoljeća, u Ivancu je stasala nova generacija planinara, puna novih pogleda, željna izazova, ali i istinskih nasljednika planinarske tradicije. Na žalost, takve ideje nikako nisu mogle naći zajednički jezik i shvaćanje, te su bile uzrok stalnih sukoba i nesuglasica u dijelu stoljetne ivanečke planinarske obitelji… Rješenje se nametnulo samo po sebi, tako da od 09. srpnja 2010. godine u Ivancu djeluje „PLANINARSKI KLUB IVANEC“.

Osnivači i članovi su ljudi koji su doslovno obišli sve planine Hrvatske i Slovenije, ali koje se i redovito može naći  i na vrhuncima Italije, BiH, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Slovačke, Tanzanije… Planinarstvo kao način života, u startu nam je bilja želja planinarstvo približiti svakome, građanima iz Ivanca i neposredne okolice, ali i svakom onom koji planinarstvo smatra pokretom za bolje sutra, svih nas! U tom smjeru, veliku pažnju smo posvetili upravo mladima. Otići u visine, prostranstvo šuma, pašnjaka, ledenih prostranstava i vrhunaca što strše u nebo.  

Zaštita prirode, osobito Ivanščice, planinarske škole, obilježavanje puteva, predavanja, vodička služba, vježbe, izložbe, „Ivanečka planinarska obilaznica“, pohod „Tragom vitezova Ivanovaca“, „Ivanečko planinarsko Martinje“, sve je to danas zaštitni znak djelovanja članova kluba, ali isto tako i na putu promocije Ivanca kao stvarnog i jedinstvenog „Planinarskog grada“!

Partner i domaćin svim društvima, klubovima, udrugama građana, pojedincima koji traže bilo kakvu informaciju i pomoć u posjetu Ivanščici, Ivancu, Hrvatskom Zagorju! 

Na izbornoj Skupštini Planinarskog kluba Ivanec 2022. godine, izabrani su slijedeći članovi uprave kluba:

Planinarski pohod u Mariju Bistricu povodom dana Svetog Bernarda, zaštitnika planinara

I ove godine je Planinarski klub Ivanec u suradnji sa HPD Ivančica organizirao pohod u Mariju Bistricu povodom Svetog Bernarda, zaštitnika planinara. Pedesetak dobro raspoloženih planinara kren...


Pročitajte više

Teide, “Dorada”, Tenerife ili izlet godine

Organizirati izlet gotovo pa nikada i nije baš lako. Da to nije tako, onda bi sve turističke agencije već odavno propale, a istina je potpuno drugačija. I "običan" izlet u okolicu, uvijek može poć...


Pročitajte više

Pohod na Jeruzalem

Članovi Planinarskog kluba Ivanec i ove godine nakon dužeg vremena sudjelovali su na pohodu na Jeruzalem u organizaciji PD Ljutomer, 8. veljače, utorak  u Sloveniji je praznik, Dan kulture, a za p...


Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec