• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Monte Rosa 2013. – Signalkuppe 4559 m

DSC 3424

„Planinarski klub Ivanec” iz Ivanca iako jedna od najmlađih planinarskih udruga u Hrvatskoj (osnovana 2010.), po svojim rezultatima i planinarskim postignućima, već sada se slobodno može ubrojiti u planinarske veterane.

U prilog tome ide i ovogodišnji visokogorski uspjeh šestorice članova kluba koji su se 04. kolovoza uspješno popeli na Signalkuppe, vrh visok 4559 m u masivu Monte Rose na granici Italije i Švicarske. Osim što je po visini službeno peti vrh Alpa, osobito je poznat i po najvišoj ljudskoj nastambi u čitavoj Evropi, planinarskom domu Regina Margherita na visini 4552 m. Dok se većina Hrvata doslovno talila na užarenom suncu, ekipa sastavljena od članova iz Ivanca, Krapine, Lepoglave i Varaždina prolazila je kroz potpuno drugi vid vremenskih ekstrema, probijajući se kroz olujni ledeni vjetar, uz „šrapnele” snijega i leda, u skoro, pa neprozirnoj magli. Kroz nekoliko sati promjeniti užareni asfalt za nepregledno prostranstvo snijega i leda, iz „natikaća” i kratkih hlača u teške cipele oboružane čeličnim šiljcima i zimsku odjeću potrebnu za najžešće zime, samo je jedna od blagodati što ih može pružiti svijet visokih planina, ljudima što sebe vole zvati planinarima.

 

Visokogorska vježba na Lisci

Blagdanski ponedjeljak pokazao se idealnim za vježbu na Lisci (Slovenija), kako bi se nadogradila osnovna planinarska znanja i vještine, ali i stekla nova. Ovog puta, vježba je podrazumijevala kre...
Pročitajte više

Opća planinarska škola na Ravnoj gori

Za zadnji izlet opće planinarske škole odabrali smo Ravnu goru. Preko Lapornjaka i planinarske kuće Pusti Duh spustili smo se do atraktivne stijene poznate kao Velike pećine (ili u narodu zva...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec