• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Monte Rosa 2013. – Signalkuppe 4559 m

DSC 3424

„Planinarski klub Ivanec” iz Ivanca iako jedna od najmlađih planinarskih udruga u Hrvatskoj (osnovana 2010.), po svojim rezultatima i planinarskim postignućima, već sada se slobodno može ubrojiti u planinarske veterane.

U prilog tome ide i ovogodišnji visokogorski uspjeh šestorice članova kluba koji su se 04. kolovoza uspješno popeli na Signalkuppe, vrh visok 4559 m u masivu Monte Rose na granici Italije i Švicarske. Osim što je po visini službeno peti vrh Alpa, osobito je poznat i po najvišoj ljudskoj nastambi u čitavoj Evropi, planinarskom domu Regina Margherita na visini 4552 m. Dok se većina Hrvata doslovno talila na užarenom suncu, ekipa sastavljena od članova iz Ivanca, Krapine, Lepoglave i Varaždina prolazila je kroz potpuno drugi vid vremenskih ekstrema, probijajući se kroz olujni ledeni vjetar, uz „šrapnele” snijega i leda, u skoro, pa neprozirnoj magli. Kroz nekoliko sati promjeniti užareni asfalt za nepregledno prostranstvo snijega i leda, iz „natikaća” i kratkih hlača u teške cipele oboružane čeličnim šiljcima i zimsku odjeću potrebnu za najžešće zime, samo je jedna od blagodati što ih može pružiti svijet visokih planina, ljudima što sebe vole zvati planinarima.

 

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec