• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Julijske alpe 2013 (Mojstrovka-Škrlatica)

DSC 2921

Višednevni izleti za svakog organizatora oduvijek su na neki način bili „noćna mora”. Plan je najlakši dio, a ljudi uvijek najteži. Iako je najava stajala više od mjesec dana, prijave su ipak stizale do zadnjih sati pred polazak. Volja je jedno, ali čarobnjak ipak nisam da u par sati stvorim i promijenim vrstu prijevoza i nabavim rezervacije za smještaj….

Ovako, već prema interesu grupe, plan smo malo promijenili i u svakom slučaju vidjeli mnogo, a doživjeli još i više, što Alpe samo mogu ponuditi. Godinama pohodim Slovenske planine, obožavam Kamniško-Savinjske ( blizu su, atraktivne, po mnogima i teže od Julijskih…), ali ipak Triglavski narodni park, osobito sad u vrijeme sezone, ipak nudi jedan posebni ugođaj. Uvijek puno planinara na stazama i to svih težina i to doslovno iz cijelog svijeta, radost onih koji su uspjeli u svojim zacrtanim ciljevima, tuga onih koji to zbog vlastitih slabosti ili vremena ove godine nisu. Ali i za jedne i druge, uvijek postoji i iduća sezona.

A kako je bilo nama? Trenta, Soča, Vršič, slap Peričnik, dolina Vrata, za neke i prvo noćenje u (besprijekornom) planinarskom domu, sve u okruženju bijelih vrhunaca.

Dosta? A ne! Uvijek ima i onih koji žele još. Ferata na Mojstrovku? Super održavana, ni preteška, ni lagana, dovoljno duga da se može uživati (patiti?) i kao ove subote biti nagrađen prekrasnim pogledima.

Nedjelja i uspon na Škrlaticu, ponudila je Alpe u punom smislu riječi, dovoljno da i oni koji godinama „krstare” oko Triglava opet vide nešto „novo”. Od Vršiča do doline Vrata, za nekih 11-12 sati što hoda, odmora, po putevima koji i nisu baš „previše” prometni, gdje se osiguranje i na najkritičnijim mjestima „servira” na kapaljku, penjanje golim rukama, spuštanje, znoj u potocima, vrelina sunca, vjetar, tišina šuma, ubitačni sipari i ushit na vrhu Škrlatice (2740m)!

Alpe za svakoga, vidjeti i doživjeti, dovoljno za povratak dogodine ili da nam se pridružite (na vrijeme)!

P.S. Irena, hrana u Poštarskom domu je stvarno odlična, ali i dom u cijelosti, biljezimo se s štovanjem i drugi put, da nam je što više ovakvih domova, ali i domara (domarki). Plus 5!

 

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec