• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Ojstrica-Planjava 2013

IMG 20130719 105825

Logarska dolina, skrivena i okružena planinskim vrhuncima, stvarna ljepota prirode, omiljena destinacija mnogobrojnih izletnika, planinara, alpinista…

Od naplatne kućice za ulaz, pa do zadnjeg parkinga, par minuta vožnje automobilom, 4-5 km, zasigurno nema više… A koliko je to pješice, ako se krene jednom stranom po grebenu? Da, ali treba se i popeti, to sam umalo zaboravio. Nekih 1600-1700 m uzbrdo. Miriše na napor ili patnju. Kako kome. Od Doma planincev u Logarskoj dolini, preko Klemenčne jame, po Kopinškovoj poti na Ojstricu. Spust na Škarje, pa preko Baba na Planjavu. Malo gore, malo dolje. Od Planjave ipak skoro pa samo dolje. Kamniško sedlo, pa opet spust na Okrešelj, izvor Savinje,i opet na početnu točku. Nekoliko minuta vožnje? Teško,malo je ipak potrajalo , nekih sitnih 10 sati, čudno za tako malu udaljenost, ali zato su užici i pogledi ipak nešto neponovljivo!

 

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec