• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

LOGORSKA DOLINA – BRANA 2253 M


Logarska dolina bajkovito i posebno mjesto , gdje vas okružuju divovski vrhovi iznad 2000 metara.
Prirodnih ljepota ima na pregršt poput slapa Rinka. Voda koja teče kroz minijaturne stjene, sve dok se ne pretvori u veličanstveni slap.

Idealna destinacija za planinarenje i hodanje. Za svakog ponešto. Pa tako je bila i za nas. Dio rekreativaca koji su uživali u ljepotama Logarske doline sve do Okrešlja, dio onih koji su nastavili put sve do impozantnog vrha na 2253 m Brana.

Sve što slijedi nakon svake kapi znoja, svakog koraka je čista rapsodija. Oblaci, vrhovi koji strše. Koliko god puta da vidite takve prizore, doslovno živite za takve trenutke.
Planine su čudo!

I čuješ taj svoj udah na vrhu, pljesak s tom ekipom, zrak ti postane glazba, ta tiha melodija kojoj se prepustiš. Znaš da si iskoristio dan, točno tu u ovom trenutku na vrhu Brane.
Planina na koju se vrijedilo penjati, stajati, zatvoriti oči makar na trenutak i zahvaliti se svemu.
Ljudi u planini, planina u ljudima, ne znam što je jače..

Blaženka Banić

TRADICIONALNI OBILAZAK IPO

Planinarski klub Ivanec je u nedjelju povodom Međunarodnog dana planina a u okviru programa za advent u Ivancu, organizirao 11. tradicionalni obilazak „Ivanečke planinarske obilaznice“ kojemu se o...
Pročitajte više

Maroko 2023. i nikad ne podcjenjuj žene!

Opisati zemlju koja je površinom veća nekih 17 puta od Hrvatske, koja broji 10 puta više stanovnika, u jednom tekstu, bilo bi zaista i više nego skromno i na kraju smiješno… More, pustinje, snježn...
Pročitajte više

Viševnik 2050 m, vrh u Julijskim Alpama

Prilaz, Pokljuka, godišnje doba kasna zima ili rano proljeće zimi, moglo bi se reći više kasno jesenski sa maglom. Nedjeljni izlet je imao elemenata svega i rano proljeće, zima, jesen…… Obični izl...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec