• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet na Oštrcgrad

03 Žgano vino

Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 16.4.2016. planinarenje za sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik, OŠ Ivanec, OŠ Lepoglava i OŠ Maruševec na Oštrcgrad.


Cilj ovog izleta bio je održavanje kondicije, priprema za izlet na Risnjak, upoznavanje Ivančice, zajedničko druženje i kretanje u većim grupama.
Na Žganom vinu okupilo se tridesetak planinara iz Ivanca, Lepoglave, Klenovika, Maruševca i Varaždina.
Uspon je započeo preko Mrzljaka, groba neznanog junaka, preko Beliga i hrpta do Oštrcgrada.
Odmor i osvježenje planinari su potražili u planinarskoj kući Majer, gdje ih je dočekao domar.
Nakon odmora, vratili su se cestom ispod Beliga do groba i preko Mrzljaka do Žganog vina.
Mladi planinari su propješačili 14 kilometara, uspeli se na dva vrha Belige (974 m) i Oštcgrad (746 m), te uživali u prekrasnom proljetnom danu.
Djecu su pratili voditelji Sekcije madeži iz Klenovnika Ankica Gotić, iz Ivanca Vesna Vitez i Damir Jagić, te vodiči Planinarskog kluba Ivanec, Tomislav Gotić i Stjepan Kuštelega.
Na izletu su sudjelovali i roditelji iz Ivanca i Lepoglave.
Bio je to još jedan dobro osmišljen, organiziran i vođeni izlet Planinarskog kluba Ivanec u kojem su djeca provela jedan lijepi dan u prirodi.

Tekst:
Ankica Gotić
Tomislav Gotić

Fotografije:
Tomislav Gotić

Izlet mladeži PK Ivanec – Klek (1181 m), Ivanina kuća bajke

Prođete li Likom i uočite osebujnu planinu koja se prostire iznad Ogulina vidjet ćete Klek. Njezin izgled koji podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Zbog toga su i nastali mnoge lege...
Pročitajte više

Zimska Ravna gora

Zimska i sunčana nedjelja bila je idealna za još jedan uspon mladih PK Ivanec na Ravnu goru.Članovi iz tri osnovne škole (Ivanec, Maruševec i Višnjica) stazom su preko Lapornjaka posjetili planina...
Pročitajte više

Nedjeljni izlet mladeži PKI na Zavižan

Sunčanu nedjelju proveli su mladi planinari PK Ivanec (OŠ: Ivanec, Maruševec, Višnjica, II OŠ Varaždin) na Velebitu. Dolaskom autobusom do podnožja Vučjaka, podijelili su se u dvije grupe. Jedna j...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec