• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet na Oštrcgrad

03 Žgano vino

Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 16.4.2016. planinarenje za sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik, OŠ Ivanec, OŠ Lepoglava i OŠ Maruševec na Oštrcgrad.


Cilj ovog izleta bio je održavanje kondicije, priprema za izlet na Risnjak, upoznavanje Ivančice, zajedničko druženje i kretanje u većim grupama.
Na Žganom vinu okupilo se tridesetak planinara iz Ivanca, Lepoglave, Klenovika, Maruševca i Varaždina.
Uspon je započeo preko Mrzljaka, groba neznanog junaka, preko Beliga i hrpta do Oštrcgrada.
Odmor i osvježenje planinari su potražili u planinarskoj kući Majer, gdje ih je dočekao domar.
Nakon odmora, vratili su se cestom ispod Beliga do groba i preko Mrzljaka do Žganog vina.
Mladi planinari su propješačili 14 kilometara, uspeli se na dva vrha Belige (974 m) i Oštcgrad (746 m), te uživali u prekrasnom proljetnom danu.
Djecu su pratili voditelji Sekcije madeži iz Klenovnika Ankica Gotić, iz Ivanca Vesna Vitez i Damir Jagić, te vodiči Planinarskog kluba Ivanec, Tomislav Gotić i Stjepan Kuštelega.
Na izletu su sudjelovali i roditelji iz Ivanca i Lepoglave.
Bio je to još jedan dobro osmišljen, organiziran i vođeni izlet Planinarskog kluba Ivanec u kojem su djeca provela jedan lijepi dan u prirodi.

Tekst:
Ankica Gotić
Tomislav Gotić

Fotografije:
Tomislav Gotić

Izlet mladeži: Veliki Zavižan (1676m/nv)

Veliki Zavižan planinski vrh na Sjevernom Velebitu visine 1676 m, klekovinom obrasli vrh, najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Tako su i naši mladi planinari škole Ivanec, Višnjica i Mar...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

PLANINARSKI KLUB IVANEC ODRŽAO 3. IGRE MLADIH PLANINARA 

Planinarski klub Ivanec je u nedjelju ,9.lipnja na livadama lokaliteta Šumi organizirao 3.Igre mladih planinara na kojima je bilo prisutno preko 200 učesnika, roditelja i planinara. Igre su od...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec