• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Tragom “Crnkaste Sase”

karta

Planinarski Klub Ivanec organizirao je u subotu, 12.3.2016. pješačenje za mlade planinare na Vukovoj (475 m), mjesto u općini Klenovnik gdje se na vrhu brda nalazi crkvica Sv. Vuka Regensburškoga te stanište strogo zaštićene domaće vrste bilja, Crnkaste sase.
Klenovnički mladi planinari zajedno s prijateljem planinarom iz Ivanečke škole propješačili su desetak kilometara. Cilj ovog izleta je bio održavanje kondicije, upoznavanje zavičaja i druženje u prirodi.


Djecu su pratile pedagoginja Ankica Gotić i učiteljica Josipa Polančec Štimec, a vodili su ih vodiči Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Gotić i Thomas Blum. Zanimljive priče o Vukovoju mjestu iznad Klenovnika i Crnkastoj sasi djeci je ispričao planinar Marijan Friščić te je izlet obilježio i prekrasnim fotografijama.
Djeca su imala priliku vidjeti Crnkastu sasu koja se nalazi u blizini crkvice te ući u crkvu Sv. Vuka. Za užinu mladih planinara pobrinuli su se roditelji Sanja i Željko, pripremili su slasne klipiće i topli čaj.
Bravo za mlade planinare što su jedan tmuran dan uljepšali svojim izlaskom u prirodu i što su se družili. Hvala roditeljima i članovima Planinarskog kluba Ivanec.

Ankica Gotić

Areh -Sanjkanje

Po prvi puta u organizaciji kluba vodimo naše mlade planinare preko granice, Slovenija, Areh.Škole Ivanec, Maruševec i Višnjica u pratnji naših vodiča stižu na Areh.Čisti zrak, prekrasni pejzaž i ...
Pročitajte više

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvora...
Pročitajte više

Zimska Ravna gora

Zimska i sunčana nedjelja bila je idealna za još jedan uspon mladih PK Ivanec na Ravnu goru.Članovi iz tri osnovne škole (Ivanec, Maruševec i Višnjica) stazom su preko Lapornjaka posjetili planina...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec