• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Zimski izlet na Ivanščicu

DSC 1618

U subotu 30.1.2016. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, planinarske sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik i OŠ Ivanec sudjelovale su na zimskom izletu na Ivanščicu.

Cilj izleta je bio upoznati mlade planinare sa zimskim usponima. Izlet je bio predviđen za 9.1.2016. ali je odgođen zbog loših vremenskih prilika.
Na Žganom vinu okupilo se četrdesetak mladih planinara iz Ivanca, Lepoglave i Klenovnika. Uz pratnju voditelja Sekcija mladeži iz Klenovnika Ankice Gotić, Ivanca Vesne Vitez i Damira Jagića, vodiča Planinarskog kluba Ivanec Tomislava Gotića, Duška Viteza, Stjepana Kuštelege, Nenada Novaka, Thomasa Bluma započeo je uspon preko Mrzljaka. Našim izletima često se odazovu i roditelji te učitelj Josip Kraš .Oni, osim što su sudionici, su i podrška našem radu.
Iako su prognoze za subotu predviđale lijepo vrijeme, vrh Ivanščice dočekao je mlade planinare u oblaku s hladnim vjetrom i maglom. Zato su se sklonili u planinarski dom „Pasarićeva kuća“ na vrhu Ivanščice. Veselje i ponos nakon uspona posebno su pokazali novi članovi kojima su tada uručene i članske iskaznice. Dom je pružio toplo utočište gdje su se planinari odmorili i spremili za silazak.
Iako vrijeme nije bilo idealno, nije bilo snijega ni zimske idile, djeca su uživala u planinarenju i zajedničkom druženju. Na kraju izleta bilo je samo jedno pitanje: „Kada ćemo na idući izlet?“.

Ankica Gotić
Tomislav Gotić
Vesna Vitez

Mladi PKI na Obzovi

Kao i uvijek, stazama koje biramo, želimo našoj djeci približiti planinu i planinarenje. Tako smo i ove nedjelje sa mladima PKI ( OŠ: Ivanec, Maruševec i Višnjica) posjetili otok Krk i njegov v...
Pročitajte više

Zimska Ravna gora

Zimska i sunčana nedjelja bila je idealna za još jedan uspon mladih PK Ivanec na Ravnu goru.Članovi iz tri osnovne škole (Ivanec, Maruševec i Višnjica) stazom su preko Lapornjaka posjetili planina...
Pročitajte više

Kameni svati

U nedjelju smo našu mladež škole Ivanec, Maruševec i Višnjica poveli na zapadni obronak Medvednice Kameni svati. Ovaj dio Medvednice krije zanimljivu povijest koja je i inspirirala Augusta Šenou z...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec