• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Grossvenediger

70

Prošlog vikenda, točnije u nedjelju 12.08.2012, sedam članova “Planinarskog kluba Ivanec” uspješno je izvršilo uspon na Grossvenediger 4. po visini vrh Austrije i 2. po visini u Visokim Turama.

Karakterizira ga najveća ledenjačka masa u čitavoj Austriji, tako da je i sam uspon na njega klasična ledenjačka tura, koja počinje već od 3000m. Važno je reći da ovdje nema lakog prilaza pomoću žičara, tako da je sam uspon iz doline unatoč dva lijepa planinarska doma, zbog razlike od 2343 m, lijep test za kondicijsko stanje svakog posjetioca. Članovi “Planinarskog kluba Ivanec” odlučili su se za uspon iz smjera juga preko planinarskih domova Johannis Hutte (2116m) i Defreggerhaus (2962m) gdje se i noćilo.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s prijašnjih pohoda u visoka gorja, sam uspon i mnogobrojne ledenjačke pukotine, kao i odraz visine na organizam, nisu predstavljale nikakav problem. Sam dolazak na vrh, zahvaljujući izvrsnom sunčanom vremenu i temperaturi malo ispod nule (uz normalno umjeren do jak vjetar, što nije nikakvo čudo) predstavljao je izvrsnu nagradu za uloženi napor ,u vidu fantastičnih vidika, što je uvijek i najveća želja svakog visokogorca.

Osim samog uspješnog uspona na vrh, čime „PKI” nastavlja s kontinuiranim posjetom na najviša planinska područja Alpi i Europe, valja istaknuti i to da je za dvojicu članova ovo bio prvi susret s vrhom od preko 3000m, kao i ledenjačkim svijetom uopće, a što su ovi zahvaljujući svojim iskusnijim kolegama prevladali bez poteškoća.

Fotografije: Zoran Stanko

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec