• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Velika Baba

81

Već prema dogovoru visokogorske sekcije, u lipnju je izveden i uspon na Veliku Babu (2127 m), u masivu Savinjskih Alpi u Sloveniji.

Iako jedna od manje poznatih destinacija, pomalo upravo zbog toga i plijeni svojom osobnošću. Iz Jezerskoga po Slovenskoj poti do Kranjske koče na Ledinah (1700m), te po „plezalnoj” poti na vrh. Iako ima par „šarf” detalja i svojih ljepota, po meni i nije preteška (stvarnu opasnost najviše prestavljaju odroni kamenja , a tih dana i vrlo jako sunce kao i vrućina), odnosno, u ovom dijelu Alpi hodao sam i po mnogo više zračnim i eksponiranim putevima.

Zbog svoje udaljenosti od glavnih vrhova, svakom sretniku koji dođe na Veliku Babu, pruža se izvrstan pogled daleko u Austriju, kao i izvrsna panorama obližnjih vrhunaca u Kamniško-Savinjskim Alpama. Povratak „via normale” preko Jezerskog sedla, i Kranjske koče, ovog puta po “Lovskoj poti” do početne točke.

Foto: Darko Sajko

Visokogorska vježba na Lisci

Blagdanski ponedjeljak pokazao se idealnim za vježbu na Lisci (Slovenija), kako bi se nadogradila osnovna planinarska znanja i vještine, ali i stekla nova. Ovog puta, vježba je podrazumijevala kre...
Pročitajte više

Opća planinarska škola na Ravnoj gori

Za zadnji izlet opće planinarske škole odabrali smo Ravnu goru. Preko Lapornjaka i planinarske kuće Pusti Duh spustili smo se do atraktivne stijene poznate kao Velike pećine (ili u narodu zva...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec