• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Hrvatska ili Švicarska? (Viševica 27.01.2013)

visevica3

Švicarska, zemlja u srcu Evrope, poznata po satovima, čokoladama, bankama, bogatstvu… i normalno, Alpama.

U nekim tekstovima ili kroz povijest, spominje se i Hrvatska Švicarska, iako mnogi toga i nisu svjesni. Ako jednom posjetite dubine Gorskog kotara, a osobito zimi, stvarno se stekne dojam ne samo Švicarske i 4000 tisućnjaka, već i mnogo višeg gorja.

Viševica, po mnogima jedan od najljepših vidikovaca, ove nedjelje pružio je upravo to, a uz dobro društvo i mnogo više. Bura od subote, stvorila je prekrasne skulpture u snijegu, kakve već samo priroda može dati, u biti jednu prekrasnu panoramu i izvrsno utabani ledeni snijeg, idealan za zimsko kretanje.

Nagrada po ovakvoj vedrini bili su stvarno nezaboravni vidici, stotinama kilometara u svim smjerovima… Čitava Slovenija, Julijci, Karavanke, Kamniško- Savinjske Alpe, Kvarnerski zaljev, Velebit daleko na jug, Plješivica, Risnjak, sve kao na dlanu…

Doduše, na kraju nije bilo čokolade (a možda i je), ali u toplini Vagabundine kolibe, uz maneštru i gulaš, uz zvuke harmonike i dobru volju i organizaciju domaćina iz Crikvenice, stvorila se upravo jedna slika kao iz dječje mašte, kako upravo i zamišljamo Alpe, Švicarsku, skrivene doline pod snijegom i vječito sniježne vrhunce…

(foto: Gotić)

 

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec