• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Dan planeta Zemlje, mladež OŠ Ivanec i Klenovnik

30822638 1656275221120318 7949853211627782633 o

 

Planirani izlet počeo je okupljanjem sudionika od 8,45 do 9 sati na Žganom vinu u Prigorcu. Izletu se  odazvalo 13 djece, vodič je bio Tomislav Gotić, voditeljice Sekcija mladeži iz škole Klenovnik Ankica Gotić i iz ivanečke škole Vesna Vitez. U pratnji od roditelja bila je Snježana Geci. Uvijek nas razvesele roditelji kad se priključe izletima i na taj način daju podršku klubu i djeci.

Cilj  izleta je bio obilježavanje Dana planeta Zemlje pješačenjem u prirodi i sudjelovanjem u akciji „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“. Na taj način želi se kod mladih planinara podići svijest o odlaganju otpada i važnosti očuvanja okoliša i planeta Zemlje.

Za svakog sudionika je na polazištu bio  pripremljen sendvič i sok. Mladi planinari su na stazi do Mrzljaka pokupili papirnate i plastične otpatke. Za tu svrhu bile su osigurane rukavice i vreće za smeće. Nakon toga nastavili smo pješačiti do svog današnjeg planinarskog cilja: ruševine starog grada Židovine na južnim obroncima naše Ivanščice.

Osim druženja i pješačenja  na svakom izletu upoznamo i neku novu planinarsku destinaciju. Danas smo  svojim sudjelovanjem u ovoj manifestaciji doprinijeli kod mladih i razvoju “ekološke pismenosti”.

 [widgetkit id=202]

 

 

Kameni svati

U nedjelju smo našu mladež škole Ivanec, Maruševec i Višnjica poveli na zapadni obronak Medvednice Kameni svati. Ovaj dio Medvednice krije zanimljivu povijest koja je i inspirirala Augusta Šenou z...
Pročitajte više

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MLADIH PLANINARA U OŠ MARUŠEVEC

U ponedjeljak, 08. svibnja, postavljena je izložba fotografija mladih planinara Planinarskog kluba Ivanec u holu OŠ "Gustav Krklec" Maruševec. Na fotografijama možete vidjeti gdje su sve bila n...
Pročitajte više

Izlet mladeži PK Ivanec – Klek (1181 m), Ivanina kuća bajke

Prođete li Likom i uočite osebujnu planinu koja se prostire iznad Ogulina vidjet ćete Klek. Njezin izgled koji podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Zbog toga su i nastali mnoge lege...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec