• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Dan planeta Zemlje, mladež OŠ Ivanec i Klenovnik

30822638 1656275221120318 7949853211627782633 o

 

Planirani izlet počeo je okupljanjem sudionika od 8,45 do 9 sati na Žganom vinu u Prigorcu. Izletu se  odazvalo 13 djece, vodič je bio Tomislav Gotić, voditeljice Sekcija mladeži iz škole Klenovnik Ankica Gotić i iz ivanečke škole Vesna Vitez. U pratnji od roditelja bila je Snježana Geci. Uvijek nas razvesele roditelji kad se priključe izletima i na taj način daju podršku klubu i djeci.

Cilj  izleta je bio obilježavanje Dana planeta Zemlje pješačenjem u prirodi i sudjelovanjem u akciji „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“. Na taj način želi se kod mladih planinara podići svijest o odlaganju otpada i važnosti očuvanja okoliša i planeta Zemlje.

Za svakog sudionika je na polazištu bio  pripremljen sendvič i sok. Mladi planinari su na stazi do Mrzljaka pokupili papirnate i plastične otpatke. Za tu svrhu bile su osigurane rukavice i vreće za smeće. Nakon toga nastavili smo pješačiti do svog današnjeg planinarskog cilja: ruševine starog grada Židovine na južnim obroncima naše Ivanščice.

Osim druženja i pješačenja  na svakom izletu upoznamo i neku novu planinarsku destinaciju. Danas smo  svojim sudjelovanjem u ovoj manifestaciji doprinijeli kod mladih i razvoju “ekološke pismenosti”.

 [widgetkit id=202]

 

 

Mladi planinari iz OŠ Kamenica na Strahinjčici

Mladi planinari PK Ivanec iz osnovne škole Kamenica iskoristili su prekrasnu sunčanu subotu za uspon na vrh Sušec, Strahinjčica te su time ujedno i obilježili Svjetski dana voda. Na uspon smo k...
Pročitajte više

Mladi PKI na Obzovi

Kao i uvijek, stazama koje biramo, želimo našoj djeci približiti planinu i planinarenje. Tako smo i ove nedjelje sa mladima PKI ( OŠ: Ivanec, Maruševec i Višnjica) posjetili otok Krk i njegov v...
Pročitajte više

Mladi planinari PK Ivanec na Čevu

U subotu, 14. 5. 2022., mladi planinari PK Ivanec iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec posjetili su Čevo, najistočniji vrh Ivanščice. Čevo, zbog svoj šiljastog izgleda, naziva se i Zagorski Klek. ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec