• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

Zimski uspon na Bjelolasicu (1.534m), Gorski kotar

Nedjelja, 20.02.2022.

Polazak:
05.30 sati
Varaždin: parking kod groblja

06:00 sati
Ivanec: parkirališta kod prostorija kluba, Vladimira Nazora 46 (bivši Retro)

06.15 sati
Lepoglava

Tradicionalni 22. zimski  pohod na Bjelolasicu (1.534 m), organizira HPD „ Bijele stijene“ iz Mrkoplja.

“Kula” (1.534m) je najviši vrh Bjelolasice, ujedno i najviša točka u masivu Velike Kapele kao i cijelog Gorskog Kotara.  Kula je i kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice.

PLAN IZLETA: Dolazak u Begovo Razdolje (1.078m). Ide se standardnom rutom cestom do Vrbovske poljane (cca. 6km). Sa Vrbovske poljane nastavljamo na vrh “Kula”.  Povratak do Begovog Razdolja istim putem.

Pohod traje 5 do 7 sati , ovisno o vremenskim  prilikama i visini snijega.                                                Povratak u večernjim satima.

OPREMA:
Obavezna je oprema za zimsko planinarenje. Dobra obuća, gamaše i topla višeslojna odjeća. Moguće je da na vrhu puše vrlo hladan i jak vjetar.  Žabice ili lagane dereze (za slučaj da je led na cesti ili radi ugaženog snijega na stazi).   Na trasi pohoda nema opskrbljenih planinarskih domova, potrebno je hranu i  topli napitak ponijeti prema osobnim potrebama.

CIJENA:
Prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih
Izlet osiguravaju vodiči PKI!
Izlet se organizira uz poštivanje mjera HZJZ!

NAPOMENA:
Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vođe puta. U slučaju loših vremenskih uvjeta vodič ima pravo izmijeniti rutu ili otkazati izlet.

Prijave i informacije:
Stjepan Kuštelega – Ivanec 091/7634655
Novak Nenad – Varaždin 098/9764920

S planinarkama PK Ivanec na Ivanščicu

Pozivamo sve djevojke, žene, kolegice planinarke, kao i one koje to tek žele postati, sve ljubiteljice prirode i rekreacije, na druženje i planinarenje Ivanščicom s planinarkama PK Ivanec. Ove god...
Pročitajte više

IZLET GODINE: Tenerife, Kanarski otoci, Španjolska – Pico del Teide (3718 m)

https://www.youtube.com/watch?v=Vx0jimhalAU&ab_channel=MadAirAdventure Listopad 2022. Tradicionalno i već prema programu rada, Planinarski klub Ivanec, organizira Izlet godine, kao je...
Pročitajte više

ADVENTSKI IZLET – KATSCHBERG, AUSTRIJA

NEDJELJA, 04.12.2022. Prijevoz je osiguran autobusom, a polazak iz: Varaždina u 05:30 sati, Ivanca je u 06:00 sati, Lepoglava 06:15 sati. Visoko u planinama, u srcu Alpa, za...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec