• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Zima, Lika, Velebit, fantazija…

9

Lika, Velebit, zima, od davnina su povezani pojmovi, ali ipak nekako prošlih godina, ona prava zima nas je zaobilazila. Prvi pohod obilježila je bura, drugi vjetar i kiša, treći je tek pokazao naznake zime, dok je ovaj četvrti stvarno bio onaj pravi zimski i to u svakom pogledu.

Studen, led, snijega i više nego dovoljno. Magla, bura, a planinarski dom „Vila Velebita“ ove godine je više ličio na dvorac iz bajke, sve u ledenim kristalima. Neki su svakako oborili vlastiti rekord u spavanju na niskim temperaturama. Falile su samo Elsa i Ana i eto nam „Frozen“ u zbilji. No, što te te ne ubije, ojača te, i sad ili iz inata zimi, ili samom sebi, nitko nije klonuo duhom, već smo sve to pokušali i na kraju uspjeli okrenuti u više nego lijepu avanturu, u kojoj nam ničega na kraju nije nedostajalo. Kuhala se večera, stol pun kao na Božić, složne ruke, vesela atmosfera, puno smijeha… Da bio je i roštilj! Na kraju, sreća uvijek prati hrabre. Iako su same Baške Oštarije, kao i Gospić bili u magli, Velebit ipak voli planinare, tako da je sam uspon na Kizu, ustvari protekao po rijetko lijepom, sunčanom i stabilnom vremenu. Ledeni i smrznuti snijeg, dobro nabijen burom, škripa cipela kroz nedirnutu zimsku idilu… A pogled kao nikada! More, Pag, Dabarski kukovi, Sadikovac, Visočica, Šatorina, cijeli Velebit u svojoj dužini, širini, divljoj ljepoti, divlje koze što se veselo igraju po stijenama… Velebit, Lika, PKI, sve se više volimo i poštujemo!

POZIV NA UČLANJENJE U „MLADE PLANINARE“ ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. GODINU

„Planinarski klub Ivanec“ od samog svog osnutka 2010. godine pridaje osobitu br...
Pročitajte više

MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, u organizaciji Planinarski klub Ivanec, UDVDR-a, HVIDR-a Ivanec i Udruge tjelesnih invalida ILO, održan je tradicionalni „10. memorijalni planinarski pohod...
Pročitajte više

Planinarska noć

Već tradicionalno ovaj vikend održali smo 13. Planinarsku noć u restoranu BVB. Kako i to biva u ležernoj atmosferi prisjetili smo se ovogodišnjih uspona u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Maroko…...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec