• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

7. planinarska noć

DSC 0094

Planinarski klub Ivanec je u nedjelju u prostorijama Izletišta – skijališta Jarki u Prigorcu održao sedmu Planinarsku noć.

U uvodnom dijelu programa kratak osvrt na planinarsku 2016. podnio je Tomislav Friščić, predsjednik Kluba. Zatim su uručene nagrade najboljim autorima Foto natječaja „Najbolja planinarska fotografija u 2016.“. U natječaju je sudjelovalo ukupno 30 autora, od toga 18 u klubskoj i još 12 u otvorenoj kategoriji. Ukupno je zaprimljeno 77 fotografija, 48 u klubskoj kategoriji i još 29 u otvorenoj kategoriji. Pobjednik u otvorenoj kategoriji je Ivan Kovač iz Zadra za fotografiju pod nazivom Pljuskovi u daljini (Tulove grede, Južni Velebit), druga je bila Andreja Mužina iz Zagreba za fotografiju Odmor penjača (Paklenica, Južni Velebit),
dok je treći bio Matevž Petrović iz PD Ribnica, iz Slovenije sa fotografijom Aljažev stolp, Triglav. U klubskoj kategoriji najbolji je bio Tomislav Halužan iz Krapine sa fotografijom pod nazivom Dedek (Strahinjščica), drugo mjesto pripalo je Thomasu Blumu za fotografiju Otok Krk (Uzvisina Rebica), a treće Tomislav Gotić za fotografiju Risnjak. Nagradu urednika primila je Mirjana Jelavić iz Virovitice za fotografiju Kamačnik (Gorski kotar).
Uručena su priznanja članovima Kluba za Hrvatsku planinarsku obilaznicu i to 8 brončanih značaka koje su primili: Kristijan Horvat, Dorian Dolovski, Emil Dolovski, Sanja Hraščanec, Marinko Kušter, Boris Žulićek, Vjekoslav Dubovečak i Krunoslav Vuglač; zatim 5 srebrnih, a dobitnici su: Dorian Dolovski, Emil Dolovski, Mirjana Dolovski, Mario Dolovski i Marko Petak, te 3 zlatne koje su primili Zdenko Horvat, Juraj Vuglač i Tomislav Gotić, zatim posebno priznanje koje je primila Mirjana Kos za ukupno 100 prijeđenih vrhova koja je tako prva članica PK Ivanec i ujedno prva planinarska u gradu Ivancu sa navedenim priznanjem od Planinarskog saveza Hrvatske. Najviše priznanje uručeno je Darku Kosu za ukupno 150 vrhova u Hrvatskoj.
Uručena su i priznanja za Slovensku planinarsku pot, tj. za proširenu transverzalu, a primili su ih Tomislav Frišćić, Stjepan Kuštelega i Duško Vitez, dok je Ivan Mudri primio za standardnu transverzalu.
Na svečanosti je uručeno i ukupno 13 klubskih priznanja za doprinos u razvoju kluba i planinarstva općenito, a primili su ih Ankica Gotić, Marko Rogina, Dragica Friščić, Vjekoslav Dubovečak, Štefanija Cvetko, Branka Sambolek, Petar Ljekaj, Boris Žulićek, Mario Dolovski, Tomislav Gotić, Jagoda Strugar, Đurkas Branko i Thomas Blum. Zajedničko druženje nastavljeno je uz živu muziku i ples do kasnih sati.

Planinarska noć

Planinarski klub Ivanec poziva vas u subotu 17.12.2022. na PLANINARSKU NOĆ koja će se održati u prostorijama „Izletišta  Pethrasti“ s početkom u 18.00 sati Program: 18.00 Kratak osvrt na pl...
Pročitajte više

Polaznicima Opće planinarske škole uručene diplome

Proteklog vikenda podijeljene su diplome za 27 polaznika 4. Opće planinarske škole. Polaznicima škole, koje su stekli uvjete za prijem diplome Hrvatskog planinarskog saveza, diplome je uručila ...
Pročitajte više

Ararat….

Za svaki onaj „like“…Poštovani članovi i članice PKI, dragi prijatelji, svi Vi koji ste na bilo koji način pratili naš odlazak, naš put, naš uspon, i nadasve koji ste nas tako srdačno, puni neskri...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec