• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

Zelena čistka 2014.

2

Planinarski klub Ivanec u suradnji sa mjesnim odborom Prigorec, povodom Dana planete Zemlja , u subotu, 26 .travnja od 9 do 13 sati održao je akciju Zelena čistka i tako se priključio akciji “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” kao dio globalnog projekta i akcije “World Cleanup 2014”.

Planinarski klub Ivanec za čišćenje je odabrao lokaciju u Prigorcu – šuma ispod puta koji prolazi od Prigorca prema Vitešincu, mladež je čistila put i okolinu oko crkvice Sveti Duh te dio staze Ivanečke planinarske obilaznice, dok su štićenici Odgojnog Zavoda Pahinsko Ivanec čistili potok Bistricu od pilane do Prigorca. U akciju čišćenja bilo je uključeno oko 60 osoba, a lokaciju akcija obišao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima te je bila prisutna i Varaždinska televizija. Sama akcija računajući i utovar smeća u kamion ivanečke firme IVKOM završena je u 13.00 sati kada je u područnoj školi Prigorec bio organiziran ručak, tj. grah i osvježavajući napici za sve sudionike akcije.

(Nikola Nišević)

Članovi Sekcije mladeži PK Ivanec okupili su se u 9 sati ispred škole u Prigorcu. Zajedno s učenicima iz Područne škole iz Prigorca, čistili smo dio Ivanečke planinarske obilaznice.
U šetnji i razgovoru o svakodnevnim temama punili smo vreće raznolikim smećem. Prognoza vremena nam baš i nije bila naklonjena. Od početka do kraja akcije nismo osjetili ni tračak sunca. Upravo je zbog toga smanjeni odaziv od planiranog i prijavljenog broja djece za akciju.
Naša je čistka završila u 11 sati i činilo nam se da je ove godine smeća manje. Sa zadovoljstvom, zbog obavljenog, vratili smo se do škole. Uz malo dobre volje ovo je bio naš doprinos čišćenju okoliša , a time smo ponovo bili dio velike volonterske akcije u Hrvatskoj i svijetu.

(Vesna Vitez)

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec