• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

Zelena čistka 2014.

2

Planinarski klub Ivanec u suradnji sa mjesnim odborom Prigorec, povodom Dana planete Zemlja , u subotu, 26 .travnja od 9 do 13 sati održao je akciju Zelena čistka i tako se priključio akciji “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” kao dio globalnog projekta i akcije “World Cleanup 2014”.

Planinarski klub Ivanec za čišćenje je odabrao lokaciju u Prigorcu – šuma ispod puta koji prolazi od Prigorca prema Vitešincu, mladež je čistila put i okolinu oko crkvice Sveti Duh te dio staze Ivanečke planinarske obilaznice, dok su štićenici Odgojnog Zavoda Pahinsko Ivanec čistili potok Bistricu od pilane do Prigorca. U akciju čišćenja bilo je uključeno oko 60 osoba, a lokaciju akcija obišao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima te je bila prisutna i Varaždinska televizija. Sama akcija računajući i utovar smeća u kamion ivanečke firme IVKOM završena je u 13.00 sati kada je u područnoj školi Prigorec bio organiziran ručak, tj. grah i osvježavajući napici za sve sudionike akcije.

(Nikola Nišević)

Članovi Sekcije mladeži PK Ivanec okupili su se u 9 sati ispred škole u Prigorcu. Zajedno s učenicima iz Područne škole iz Prigorca, čistili smo dio Ivanečke planinarske obilaznice.
U šetnji i razgovoru o svakodnevnim temama punili smo vreće raznolikim smećem. Prognoza vremena nam baš i nije bila naklonjena. Od početka do kraja akcije nismo osjetili ni tračak sunca. Upravo je zbog toga smanjeni odaziv od planiranog i prijavljenog broja djece za akciju.
Naša je čistka završila u 11 sati i činilo nam se da je ove godine smeća manje. Sa zadovoljstvom, zbog obavljenog, vratili smo se do škole. Uz malo dobre volje ovo je bio naš doprinos čišćenju okoliša , a time smo ponovo bili dio velike volonterske akcije u Hrvatskoj i svijetu.

(Vesna Vitez)

EKO  akcija  “JEDAN  DAN  ZA  ČISTI  OKOLIŠ” – “ZELENA  ČISTKA”

Planinarski klub Ivanec povodom dana "PLANETA ZEMLJE" pod pokroviteljstvom grada Ivanca, priljučio se EKO akciji "JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ" odnosno "ZELENA ČISTKA" .Planinarski klub Ivanec za čiš...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec