• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

EKO akcija “JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ” – “ZELENA ČISTKA”

DSC 0152

Planinarski klub Ivanec povodom dana „PLANETA ZEMLJE“ pod pokroviteljstvom grada Ivanca, u suradnji sa Mjesnim Odborom i Udrugom Prigorec organizirao je EKO akciju “JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ” odnosno „ZELENA ČISTKA“.

Planinarski klub Ivanec za čišćenje je odabrao lokacija kod Žganog Vina odnosno Vuinovca, prilikom čega je očišćen dio oko izvora i potok kod Žganog Vina, dio prema Izvoru Mrzljak, dio staze prema Vuinovcu te je uređen izvor u Vuinovcu. Članovi mjesnog Odbora i Udruge Prigorec očistili su dio u Prigorcu i prema Željeznici
Akcija je započela u 9,00 sati okupljanjem sudionika akcije kod Žganoga Vina odnosno u osnovnoj školi u Prigorcu nakon čega se odlazi na lokaciju čišćenja.
Nakon završetka akcije svi sudionici počašćeni su grahom i kobasicama, sendvićima i sokovima u donaciji grada Ivanca, uz popodnevno druženje.

Moramo zapaziti da se svake godine na EKO akciju odaziva sve veći broj sudionika, a i da je divlji odlagališta sve manje, ali još ima građana do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada.

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec