• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

TRIGLAV 2864 m (Aljež –Plamenice – Vrh – Dolić – Luknja – Aljež)

Jednom, uvijek! Mnogi će reći, samo je ljubav jača od svega. Ljubav prema planinama, nešto je posebno, zaljubiš se jednom i traje dok si živ. Svaki slobodni trenutak, svaki tren, uvijek želiš biti tamo, bez obzira na sve…

Vrijeme nikad nije ni bilo problem, ali zdravlje, posao, razne životne situacije, htjeli mi to ili ne priznati, na žalost da… Na sve to, došao je i ovaj nesretni virus u vidu covida-19 i u velikoj mjeri promijenio i život svakog planinara, rekreativca, izletnika. Preko noći je nestala ona nesputana sloboda kretanja, zatvoreni su planinarski domovi, mnoge omiljene planinarske destinacije ostale su samo sjećanje i velika želja za neka bolja vremena.

No, ljubav nikad nije prestala, a kod svakog od nas postoje planine, vrhovi, za koje se nekako posebno vežete i bez obzira na sve barem jednom godišnje ovdje se jednostavno mora doći. Gdje god bili, koliko god da hodali, bez tog vrha, jednostavno, to nije to i godina ostaje prazna, neispunjena.

Kako za mene osobno, tako i za mnoge članove PKI, to je i Triglav, vrh koji je više od samog vrha, mjesto na koje dođeš jednom i jednostavno moraš opet. I teško da te nešto može u tome spriječit, odnosno učiniš gotovo sve da i uspiješ u toj svojoj želji. No, tu želju ima i velik broj obožavatelja iz cijelog svijeta, a prenapučeni domovi i u normalnim okolnostima nisu mogli primiti sve željne za noćenje, a kamoli u ovo vrijeme kada su kapaciteti zbog virusa smanjeni, a rezervacija postala poput dobitka na lotu. Ipak, volja, želja i ljubav, ruše sve prepreke, Triglav je dostupan i bez noćenja, samo, treba malo više „zapeti“ i problem riješen.

Dolina Vrata, Luknja, Plemenice, vrh, Dolič, Luknja, Vrata, nedjelja 05. 09. 21. PKI i Triglav i dalje se vole javno!

Tekst: T.Friščić, Foto: S.Kuštelega, M.Dolvski

Visokogorska vježba na Lisci

Blagdanski ponedjeljak pokazao se idealnim za vježbu na Lisci (Slovenija), kako bi se nadogradila osnovna planinarska znanja i vještine, ali i stekla nova. Ovog puta, vježba je podrazumijevala kre...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec