• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Proljetni izlet mladih planinara na Ravnu Goru

10989654 805034792911036 191243142035816313 n

Učenici sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec, proljetni odmor započeli su u subotu 28.3.2015. usponom na Ravnu Goru (680 m).

Na izletu su sudjelovali učenici iz OŠ Ivanec, Klenovnik i Lepoglave na kojem su proveli pet sati zajedničkog druženja u prirodi. Okupljanje je započelo oko 9:00 sati kod lugarnice iz u blizini Kamenice, a nakon zajedničkog fotografiranja put je nastavljen stazom uz potok Laprnjak. Uz lagane odmore, na cilj su stigli za oko dva sata.
Mladi planinari tijekom uspona upoznali su se s osnovama kretanja po planinarskim stazama, orijentacijom (karte i GPS), biljnim svijetom Ravne Gore te potrebnom odjećom i obućom za planinarenje.
Na Ravnoj Gori mladi planinari družili su se u planinarskom domu „Pusti duh“, uz topli čaj, sendviče iz ruksaka, pokojom šalom i igrom.
Na povratku skrenuli su do Glažerove pećine, odakle se pružao prekrasan pogled na Kameničko Podgorje, Galiće i Kamenicu.
Djecu je vodio vodič Planinarskog Kluba Ivanec Tomislav Gotić uz pomoć vodiča Stjepana Kuštelege. Djecu iz OŠ Klenovnik pratila je pedagoginja Ankica Džalto, a djecu iz OŠ Ivanec pedagoginja Vesna Vitez i ravnatelj škole Damir Jagić. Na usponu su sudjelovali i roditelji iz Ivanca.

Ankica Džalto

Izložba fotografija mladih planinara PK Ivanec u OŠ Višnjica

Izložba fotografija mladih planinara Planinarskog Kluba Ivanec postavljena je 24.04. u holu OŠ Izidora Poljaka na Višnjici. Na fotografijama se mogu vidjeti izleti i aktivnosti mladeži PKI u prote...
Pročitajte više

ZELENA ČISTKA“ MLADIH PLANINARA

Mjesec travanj u našoj školi počeo je i završio u obilježavanju važnosti očuvanja te zaštite okoliša, energenata, poticanju zdravog načina života i kretanja.  Akciju čišćenja pod nazivom „...
Pročitajte više

Izlet mladeži PK Ivanec – Klek (1181 m), Ivanina kuća bajke

Prođete li Likom i uočite osebujnu planinu koja se prostire iznad Ogulina vidjet ćete Klek. Njezin izgled koji podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Zbog toga su i nastali mnoge lege...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec