• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladih planinara

10730977 732306296850553 3037275670608912385 n

U subotu 8. studenog 2014. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, planinarske sekcije mladeži iz OŠ Višnjica, OŠ Klenovnik i OŠ Lepoglava sudjelovali su na zajedničkom izletu. Prije toga u školama su se tijekom rujna obilježili Svjetski dan čistih planina i Međunarodni dan pješačenja.

Učenici su obišli jedan dio Ivanečke planinarske obilaznice od Ivanca, preko Jezera i Sv. Duha do Prigorca. Ukupna dužina puta iznosila je 8,5 km u trajanju od 3,5 sati (s odmorima). Djeca su se upoznala s kretanjem u grupi, kretanjem planinara u prirodi, uočavali su markacije te su time naučili kako se planinari kreću po označenim planinarskim stazama. Tijekom puta ukazano im je na smeće bačeno u šumi, time im je skrenuta pažnja za neprimjerno ponašanje čovjeka prema prirodi. Upoznali su se i s kontrolnim točkama te s otiskom žiga kojim se dokazuje posjet. Djeca su na kraju dobila papirić sa žigom kao uspomenu na svoje prvo planinarsko pješačenje.
Djecu je stručno vidio vodič Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Gotić uz pomoć Vjekoslava Dubovečaka člana PK Ivanec i koordinatora sekcije mladeži Juraja Vuglača. Djecu iz škola Višnjica i Klenovnik pratila je voditeljica, pedagoginja Ankica Džalto, kao i učiteljica iz Višnjice Mateja Job. Iz škole Lepoglava učenicu je pratila psihologinja Ana Petak.
Osim planinarskog pješačenja izlet je bio i edukativan jer su djeca posjetila Područnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Prigorcu, a na povratku Friščićev mlin. Vrata PŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog otvorio je voditelj Ivan Kuštelega. Djecu je ukratko upoznao sa školom te pokazao etnografsku zbirku starih uporabnih predmeta koji su se nekada koristili u Prigorcu kao i u Ivanečkom kraju. Posebno oduševljenje bilo je kada su djeca došla u Friščićev mlin gdje im je mlinar Stjepan Friščić pokazao proces dobivanja raznog brašna.
Na ovom izletu djeca su se međusobno upoznala te su se družila izvan školskih klupa. U Prigorcu u Info punktu Planinarskog kluba Ivanec djeca su objedovala hranu iz ruksaka te su bila počašćena toplim čajem i keksima.
U planirano vrijeme u 13:00 sati stigli su na polaznu točku i roditeljima koji su ih čekali.
Ankica Džalto, pedagoginja

 

VILINSKOM STAZOM OD LEPOGLAVE DO ŽGANOG VINA

Dvadesetak mladih planinara PKI iz OŠ Ivanec, u pratnji vodiča i viditelja, ovu su sunčanu nedjelju proveli aktivno u prirodi, te tako obilježili nadolazeći svjetski Dan šuma i voda. Okupivši s...
Pročitajte više

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvora...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec