• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Plitvička jezera/Oštri Medveđak 2013.

pl-jezera o-medvedak2013 1

Ove nedjelje u prekrasnom danu, stvorenom za planinarske užitke, došli su planinari P.K. “Ivanec” u posjet Plitvičkim jezerima i vrhu Oštri Medveđak, KT HPO, podijeljeni u dvije grupe: rekreativnu koja je u 4 sata hoda obišla Donja jezera s Velikim slapom i Gornja jezera do Labudovca. Prekrasnim stazama i veranjem uz brege u čaroliji boja, šuma, voda jezera i slapova na sedrama.

A užitak i začinili panoramskim vlakićem do Donjih jezera, te se kraticom spustili do Kozjanske drage i brodićem prevozili Kozjanskim jezerom, uživajući u idili i dobrom društvu turista iz Tajvana. Spremniji i mlađi su prekrasnom stazom izvršili uspon na vrh Oštri Medveđak i uživali u pogledima na prostranstva Like. U povratku su posjetili i oni Donja jezera i uživali u “čaroliji” Plitvičkih jezera. I, na kraju “kaj” reči, nam je navek najljepše v naših planina i krajevima “Lijepe naše” te se i rado “bumo” vrnuli nazaj!

(Marijan Friščić – Marek)

Da svako godišnje doba ima svoje čari, znamo svi. Ovojesenjski prekrasan vikend članovi PK Ivanec iskoristili su na najbolji mogući način, posjetom jednom od najljepših NP u RH, NP Plitvička jezera.
Hodati planinarskom stazom, posutom suhim zlatnožutim lišćem, koje škripuće pod našim nogama, sa vjetrom u kosi, doći na vrh Oštrog Medveđaka, baciti oko u udolinu…, u udolini provozati se brodićem, modrozelenim jezerom, čuti šum vode preko sedranih barijera, vidjeti blago srebernog jezera iz Šupljarke, stazom Winetua doći pod veliki slap, u nosu osjetiti kapljice vode i miris netaknute prirode, provozati se vlakićem, provesti dan sa prijateljima… NEPROCJENLJIVO!
Povratak u stvarnost i civilizaciju STRES!

(Darko Kos)

Pohod putevima Dedeka Kajbumščaka

140 godine je nemoguća misija za jednog čovjeka, ali moguće je za jedno planinarsko društvo od ideje HPD, povjerenika HPD-a u Krapini, podružnice HPD-a Strahinjščica, izgradnje prvih staza PD........
Pročitajte više

Izlet prijateljstva

Izlet prijateljstva, tradicionalno druženje između PD „Ljutomer“ iz Ljutomera u Sloveniji i PK„Ivanec“ iz Ivanca. Već onako po redoslijedu, ove godine domaćini su bili prijatelji iz Slovenije. ...
Pročitajte više

KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE – KROFIČKA 2083 M

PLANINARSKI KLUB IVANEC ove nedjelje 07.07.2024.godine organizirao je društveni izlet u Logorskuodnosno Kamniško Savinjske Alpe. Prilikom izleta svi sudionici izleta izvršili uspon do doma naKleme...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec