• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Plitvička jezera/Oštri Medveđak 2013.

pl-jezera o-medvedak2013 1

Ove nedjelje u prekrasnom danu, stvorenom za planinarske užitke, došli su planinari P.K. “Ivanec” u posjet Plitvičkim jezerima i vrhu Oštri Medveđak, KT HPO, podijeljeni u dvije grupe: rekreativnu koja je u 4 sata hoda obišla Donja jezera s Velikim slapom i Gornja jezera do Labudovca. Prekrasnim stazama i veranjem uz brege u čaroliji boja, šuma, voda jezera i slapova na sedrama.

A užitak i začinili panoramskim vlakićem do Donjih jezera, te se kraticom spustili do Kozjanske drage i brodićem prevozili Kozjanskim jezerom, uživajući u idili i dobrom društvu turista iz Tajvana. Spremniji i mlađi su prekrasnom stazom izvršili uspon na vrh Oštri Medveđak i uživali u pogledima na prostranstva Like. U povratku su posjetili i oni Donja jezera i uživali u “čaroliji” Plitvičkih jezera. I, na kraju “kaj” reči, nam je navek najljepše v naših planina i krajevima “Lijepe naše” te se i rado “bumo” vrnuli nazaj!

(Marijan Friščić – Marek)

Da svako godišnje doba ima svoje čari, znamo svi. Ovojesenjski prekrasan vikend članovi PK Ivanec iskoristili su na najbolji mogući način, posjetom jednom od najljepših NP u RH, NP Plitvička jezera.
Hodati planinarskom stazom, posutom suhim zlatnožutim lišćem, koje škripuće pod našim nogama, sa vjetrom u kosi, doći na vrh Oštrog Medveđaka, baciti oko u udolinu…, u udolini provozati se brodićem, modrozelenim jezerom, čuti šum vode preko sedranih barijera, vidjeti blago srebernog jezera iz Šupljarke, stazom Winetua doći pod veliki slap, u nosu osjetiti kapljice vode i miris netaknute prirode, provozati se vlakićem, provesti dan sa prijateljima… NEPROCJENLJIVO!
Povratak u stvarnost i civilizaciju STRES!

(Darko Kos)

Izlet godine: Rumunjska – Transilvanija!

15.-20.07.2023. godine. Planinar i planina… Jutro, dan i noć… Ovaj je bio ovdje, onaj bi htio tamo, moglo bi se ovdje, moglo bi se ovo, moglo bi se ono. Ako ne planinariš, uvijek maštaš, slušaš...
Pročitajte više

Pohod na Jeruzalem

Članovi Planinarskog kluba Ivanec i ove godine sudjelovali su na pohodu na Jeruzalem u organizaciji PD Ljutomer, 8. veljače, srijeda  u Sloveniji je praznik, Dan kulture, a za planinare prilika za...
Pročitajte više

Advent iz bajke

Kiša, sivilo i vjetar, mokri pločnici, nekako postaje klasika svakog prosinca, pa tako i svega onoga lijepoga što svake godine očekujemo u vrijeme Božića… Slike su jedno, fotografije su drugo,...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec