• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Planinarski klub Ivanec održao 14. pohod pod nazivom „Tragom vitezova ivanovaca“

Planinarski klub Ivanec povodom pod pokroviteljstvom Grada Ivanca a u okviru obilježavanja Dana grada Ivanca u nedjelju je održao 14. pohod pod „Tragom vitezova ivanovaca“ na kojemu je na dvije varijante trase sudjelovalo 105 učesnika.

Prilikom dolaska autubusom na početak duže varijante puta u selo Seljanec svim nazočnima riječi dobrodošlice uputio je Tomislav Friščić, predsjednik PK Ivanec. Duža varijanta puta bila je dužine 14.5 km i to od Seljanca, uz Seljanečki dol do Lujčekove hiže na Pokojcu gdje je bila okrjepa i odmor.

Krenulo se zatim preko Pisane pećine hrptom Male Ivančice do lokaliteta Šumi. Sam pohod trajao je 4,5 sata uz kraće odmore i okrjepu. Kraća varijanta započela je iz sela Željeznica do livada lokaliteta Šumi u trajanju oko 2 sata pješačenja. Kraću stazu propješačilo je oko 70 planinarki i planinara gdje su najbrojniji bili planinari HPD MIV Varaždin, zatim HPD Ravna Gora, HPD Međimurje , EKO udruga „Naša Ivančica“, PK Ivanec i ostali.

Za sve sudionike pohoda na livadama potoka Šumi organiziran je ručak i to tradicionalni planinarski grah i okrjepa. Nakon ručka nastavljeno je sa zajedničkim druženjem i sklapanjem novih prijateljstva, a potom je uslijedio povratak natrag u Ivanec.

Senjsko Bilo – izlet

Nedjelju 03.03.2023.godine. Organiziran je izlet na Sjeverni Velebit (Senjsko Bilo) prilikom kojeg su posječeni vrhovi Jadičeva Plan i Korenski vrh u okviru obilazaka KT HPO. [ngg src="galle...
Pročitajte više

Maroko 2023. i nikad ne podcjenjuj žene!

Opisati zemlju koja je površinom veća nekih 17 puta od Hrvatske, koja broji 10 puta više stanovnika, u jednom tekstu, bilo bi zaista i više nego skromno i na kraju smiješno… More, pustinje, snježn...
Pročitajte više

Karlovačko Pokuplje i Kordun 

Prekrasno nedjeljno jutro, pomalo friškasto odvelo nas je na Karlovačko područje 2 vrha HPO.Po dogovoru okupljanje u 7.00 sati u Ivancu, priključuje se ostatak grupe u Lepoglavi i stajemo u Dugoj ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec