• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, u organizaciji Planinarski klub Ivanec, UDVDR-a, HVIDR-a Ivanec i Udruge tjelesnih invalida ILO, održan je tradicionalni „9. memorijalni planinarski pohod  putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

Pohod je počeo u 07,45 sati okupljanjem kod spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem ivanečkom trgu te pozdravnim riječima koje su nazočnima uputili domaćini i gosti, predsjednik gradskog vijeća Zdenko Đuras te ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec koji je predvodio molitvu za branitelje i blagoslovio sudionike pohoda.

Pohod je održan uz pokroviteljstvo i novčanu potporu Grada Ivanca.

U pohod se uključilo 20-ak sudionika koji su potom krenuli na 9 km dug pohod na relaciji Trg hrvatskih ivanovaca – Jamine – Vujinovec – Sinovčica – Cesarčeva ulica – Kovačićeva ulica, sa završetkom u društvenim prostorima PK u bivšem Retru, gdje se okupilo 60-ak članova udruga.

U nastavku je otvorena kolekcionarska izložba Martina Lukavskog, a upriličena je i degustacija meda iz proizvodnje Marijana Vusića.

Prvi put priređena su i rekreacijska natjecanja pa je tako u visećoj kuglani pobjednik Srećko Đurkas, u elektroničkom pikadu Ivan Bregović, obojica iz Udruge ILO, dok je Planinarski klub pobijedio u belotu.

Udrugama su uručene plakete, a najboljim natjecateljima medalje.

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“. Damir Šantek, plan...
Pročitajte više

Više od Martinja!

Ivanec nema more, Ivanec nema plaže, nema zaleđene vrhove, nema ledenjake, puno toga nema, a opet i puno toga lijepoga ima. Samo toga nismo svjesni, ili opet ne želimo, a i ne možemo vidjeti. Nisu...
Pročitajte više

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI11.06.2023. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da smo na kraju 2022. godine...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec