• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec organizirali su, tradicionalni „8. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

Obilježavanje ja počelo odavanjem počasti na Spomen obilježju u Ivancu, koje je organizirao grad Ivanec, a uz gradske čelnike odazvali su se i neki članovi Gradskog vijeća, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, dionici političkog života Grada Ivanca, izaslanstvo Policijske postaje Ivanec, te braniteljskih udruga Ivanca i Lepoglave.

Nakon polaganja bijelih ruža, prigodnim riječima nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, da bi se potom članovi PK Ivanec, UDVDR Ivanec i HVIDR-e Ivanec, po kišovitom i prohladnom vremenu, uputili na tradicionalni pohod.

Ove godine dijelom Ivanečke planinarske obilaznice, Trg hrvatskih ivanovaca Ivanec – Rajterova – Risje – Huđak – Jamine – Nazorova Ivanec (prostor Planinarskog kluba Ivanec), duljine oko 5,5 kilometara, s prekrasnim panoramskim pogledom na Ivanec u pojedinim dijelovima.

Program obilježavanja Dana državnosti nastavljen je u prostoru Planinarskog kluba Ivanec u Nazorovoj ulici u Ivancu, prigodnom kolekcionarskom izložbom Martina Lukavskog, kratkim edukativnim predavanjem o događanjima u Domovinskom ratu, evociranjem sjećanja na slavne dane hrvatske povijesti, druženje i domjenak.

40-ak okupljenih u dobrom su raspoloženju razgovarali o proširivanju suradnje, posebice zato što sve tri udruge mnogo polažu u rad s mladima, a istaknuli su kako su rijetke udruge u Ivancu koje su u protekle dvije pandemijske godine održale većinu najavljenih programa, pa tako nije prekinuta niti tradicija Memorijalnog pohoda.

Planinari su posebno pozdravili najavljeno uređenje Memorijalnog centra Domovinskog rata, koji će nedvojbeno obogatiti društveni život Ivanca i okolice, najavivši svoju pomoć gdje god će ona biti potrebna.

U tom su ozračju svi skupa najavili nastavak i ove tradicije, te će se tako 9. Memorijalni pohod, s ponešto izmijenjenim, upotpunjenim, bogatijim programom, održati 30. svibnja 2023.

Pokrovitelj programa je Grad Ivanec.
Ljudevit Cikač

Planinarska noć “PKI”

Već po tradicionalnom običaju „Planinarski klub Ivanec“ je i ove godine za sve svoje članove, simpatizere i prijatelje organizirao planinarski domjenak, na kojem su i također i objavljeni rezultat...
Pročitajte više

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“. Damir Šantek, plan...
Pročitajte više

Obavijest! Tečaj za markaciste

Zbog iskazane potrebe, "Planinarski klub Ivanec" poziva svoje članove na tečaj za markaciste, koji će se odvijati u planinarskom domu "Radoboj", te na terenima Ivanščice. Termin je 24. i 25. r...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec