• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Mala planinarska škola u Klenovniku

DSC 0001

Sve je počelo školske godine 2014./2015. kada se formirala skupina mladih planinara u OŠ grofa Janka Draškovića u Klenovniku. Učenici su se učlanili u Planinarski klub Ivanec. Prije nekoliko dana, točnije 27.1.2016. godine škola Klenovnik slavila je svoj dan, bio joj je rođendan. Skupina mladih planinara zajedno s pedagoginjom i uz pomoć članova Planinarskog kluba Ivanec odlučila je školi pokloniti najljepš dar, a to je „Mala planinarska škola“. Na radionici su uz mlade planinare sudjelovali i učenici V. i VI. razreda.

Radionica je trajala dva školska sata i još je vremena nedostajalo za sve planinarske priče i vježbe. Na početku su mladi planinari: Josip, Blaženka, Jurica, David, Filip, Ana i Romeo prezentacijom predstavili okupljenima svojih sedam izleta.
Vodič Tomislav Gotić govrio je o vođenju u planinama. Pitao je okupljene zašto planinare, a nakon zanimljivih odgovora upoznao ih je s vrhovima, planinarskim putovima kao i s markacijama. Govorio je o kretanju u skupini, ponašanju, opasnostima u planinama kao i o zaštiti okoliša. Naglasio je zašto su potrebni vodiči, te o potrebnoj odjeći, obući, ruksaku i hrani na planinarenju. Svoje izlaganje završio je najavom i pozivom učenika na izlet (30.1.2016.) na Ivančicu.
Zanimljivosti koje je doživio na svojim usponima podjelio je s učenicima nekadašnji učenik škole, planinar Josip Lazar. Slikom, riječima i osobnim dojmovima prikazao je učenicima uspon na Mont Blanc.
Škola je imala čast ugostiti dugogodišnjeg planinara i predsjednika Planinarskog kluba Ivanec Tomislava Friščića. Učenike je upoznao s Planinarskim klubom Ivanec, govorio je o planinarenju na edukativan i zanimljiv način. Uz pomoć tajnika Kluba Stjepana Kuštelege, također dugogodišnjeg planinara, pokazali su i zajedno s učenicima napravili zanimljive vježbe.Tako su učenici imali priliku staviti gamaše, žabice i sl. Pokazali su učenicima izradu čvorova i kako se pomoću užeta može prijeći opasan put. Pokazali su što se sve stavlja u planinarski ruksak, koliko se nosi vode na pojedini uspon te su pričali o odgovarjućoj prehrani na planinarenju.
Zanimljivo mjesto na radionici posebno je zauzimao jedan šešir. Nije to bio običan šešir nego pravi planinarski, prepun bedževa i znački. Svaki bedž i svaka značka pričaju svoju planinarsku priču. Znak je to da je planinar posjetio određeni vrh ili je sudjelovao na nekoj planininarskoj manifestaciji. Ponosni vlasnik tog posebnog šešira je planinar s dugim stažom, gospodin Marijan Friščić-Marek. Ovom prigodom posebno zahvaljujemo gospodinu Mareku što je svojom prisutnošću i lijepim fotografijama uveličao radionicu i proslavu Dana škole u Klenovniku.
Hvala ekipi Planinarskog kluba Ivanec na suradnji i nadi da će ponovno doći u Klenovnik.

Ankica Gotić, pedagoginja

FOTO NATJEČAJ 2022 – REZULTATI

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 06.11. do 10.12.2022.godine.Na foto natječaju 2022. sudjelovalo je 32 autora (u klupskoj kategoriji 25 i u otvorenoj 7) sa 84 fotografije. ...
Pročitajte više

SKUPŠTINA PKI

Petak 17.02.2023.godine u 18,00 sati, u zgradi prostorija kluba. PK Ivanec održao je redovnu (izvještajnu) godišnju Skupštinu kluba na kojoj su podnesena izvješća: - O radu kluba za 2022.god...
Pročitajte više

POZIV NA UČLANJENJE U „MLADE PLANINARE“ ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. GODINU

„Planinarski klub Ivanec“ od samog svog osnutka 2010. godine pridaje osobitu br...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec