• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Godišnja skupština

1

Planinarski kub Ivanec održao je u restoranu BVB u Ivancu svoju redovnu Skupštinu kluba na kojoj su podnesena izvješća o radu kluba za 2015. godinu,izvješće o novčanom poslovanju,zatim nadzornog odbora i suda časti.

Izvješće o radu podnio je Tomislav Friščić, predsjednik kluba iz kojeg izdvajamo realizaciju 11 društvenih izleta i to na Viševicu, Ljubičko brdo, Samoborsko gorje, Zavižan, Dinaru, Mosor, Biokovo, te Ratitovec, Prešernov pohod u Ljutomeru i Mirnu Goru u Republici Sloveniji i izlet na Trebević u Republici Bosni i Hercegovini.Zatim je realiziran tradicionalni uspon na Ravnu Goru povodom blagdana Sveta tri Kralja, pohod u Mariju Bistricu povodom Svetog Bernarda – zaštitnika planinara, sudjelovanje na obilasku Ludbreške planinarske obilaznice i uspon na Kekes, najviši vrh Mađarske. Također je sa koordinacijom Udruge branitelja organiziran 1. memorijalni pohod po trasi Ivanečke planinarske obilaznice a sa kojima je dogovorena i buduća suradnja. Aktivna je bila i visokogorska sekcija gdje je organizirano više tura u Julijske alpe sa usponom na Rjavinu (2528m), Bavški Grintavec (2347m), Visoki Kanin (2538m), Triglav (2864m) i u talijanske Dolomite sa usponom na vrh Marmelada (3343 m). I sekcija mladeži bila je aktivna te realizirala izlete na Sjeverni Velebit, u planinarski dom na Belec, izlet na Ravnu Goru, pješačenje po dijelu staze Ivanečkom planinarskom obilaznicom i sudjelovanje mladeži na Eko akciji „Zelena čistka“ povodom Planeta Zemlje. Planinarski klub je organizirao pohod Tragom vitezova ivanovaca sa 86 sudionika, treking Hrvatsko Zagorje, tradicionalan obilazak Ivanečke planinarske obilaznice na kojemu je sudjelovalo 250 sudionika iz 20 planinarskih društava iz Republike Hrvatske i Slovenije. Organizirano je i Planinarsko Martinje i 6. Planinarska noć. Planinarski klub Ivanec dosta pažnje posvećuje školovanju kadrova te ima 4 vodiča društvenih izleta, 2 vodiča Hrvatskog planinarskog saveza, jednog pripravnika i 4 pripravnika vodiča društvenih izleta. Tijekom 2015. godine planinarski klub Ivanec kao i njegovi istaknuti članovi primili su za doprinos u razvoju planinarstva, planinarske etike, ekologije i turizma, mnogobrojna priznanja i to Zahvalnicu grada Ivanca, nagrade Zajednice sportskih udruga grada Ivanca, priznanja Hrvatskog planinarskog saveza između ostalog za Hrvatsku planinarsku obilaznicu (HPO) gdje PK Ivanec zauzima visoko 8. mjesto od ukupno preko 330 planinarskih udruga u Hrvatskoj sa ukupno 79 primljenih priznanja.

Sva navedena izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i program rada i financijski plan za 2016. godinu.

Na Skupštini su bili nazočni i gosti-Jadranka Čoklica, potpredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza, Boris Gotal-tajnik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca i Ljudevit Cikač-potpredsjednik Udruge dragovoljaca veterana Varaždinske županije.

U svečanom dijelu Skupštine, Zahvalnice su uručene Ljudevitu Cikaču, Biserki Bregović, Petru Ljekaju, Osnovnoj školi Grofa Janka Draškovića Klenovnik i posthumno Josipu Minđeku koje je primila njegova supruga Đurđica.

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

Planinarski klub Ivanec 02.02.2024.godine održao je redovnu godišnju Skupštinu u zgradi prostorija kluba u Ivancu. Na Skupštini su podnešena izvješće:O radu kluba za 2023 godinu,Financijsko Izv...
Pročitajte više

Planinarska noć

Već tradicionalno ovaj vikend održali smo 13. Planinarsku noć u restoranu BVB. Kako i to biva u ležernoj atmosferi prisjetili smo se ovogodišnjih uspona u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Maroko…...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec