• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladeži PK Ivanec – Klek (1181 m), Ivanina kuća bajke

Prođete li Likom i uočite osebujnu planinu koja se prostire iznad Ogulina vidjet ćete Klek. Njezin izgled koji podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Zbog toga su i nastali mnoge legende i mitovi. Legende o klečkim vješticama koje su plesale u kolu, s ciljem da probude diva iz stoljetnog sna.

Prije samog uspona na Klek, posjetili smo Ivaninu kuću bajke. Interaktivni centar inspiriran bajkama Ivane Brlić Mažuranić. Oduševljena djeca i oni koji se tako osjećaju. Prošli smo kroz čarobnu šumu, začarane hodnike dvorca, čarobno zrcalo…mjesto na kojem čarolija nikad ne prestaje.

Sve smo to zasladili usponom na Klek. Divom koji je usnuo stoljetni san. Planina na kojoj su izvedeni veliki broj penjačkih uspona, zbog čega se Klek naziva kolijevkom hrvatskog planinarstva. Malo je reći da je naša mladež jučer uživala. Kad vam u prilog ide prekrasno vrijeme, sunce, cvrkut ptica, dječji osmjeh, sreći nema kraja.

Slobodno mogu reći da i najveći čovjek uvijek ostaje dijete, a mi smo jučer zajedno u bajci i usponu na usnulog diva bili djeca.

Blaženka Banić

Pripreme za novu školsku godinu

Održan je sastanak sa voditeljima mladih planinara u OŠ: Ivanec, Višnjica, Maruševec, Klenovnik i II OŠ Varaždin u prostorijama kluba u Ivancu. Sa dnevnim redom: Osvrt na rad u protekloj šk...
Pročitajte više

Snježna bajka

Subota. Ivanščica prekrivena snijegom, temperatura oko 0. Na parkiralištu Rapikovac sve puno automobila, mjesta više nema. Planinari i ljubitelji prirode pohrlili su na planinu uživati u snježnoj ...
Pročitajte više

Nedjeljni izlet mladeži PKI na Zavižan

Sunčanu nedjelju proveli su mladi planinari PK Ivanec (OŠ: Ivanec, Maruševec, Višnjica, II OŠ Varaždin) na Velebitu. Dolaskom autobusom do podnožja Vučjaka, podijelili su se u dvije grupe. Jedna j...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec