• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvorani OŠ Ivanec, a ne kalo je planirano na lokaciji Šumi ispod Ivanščice.

Na Olimpijadi je sudjelovale 80 djece sa svojim voditeljima iz OŠ škole: Maruševec – Druškovec, Višnjica, Ivanec te Područna škola Salinovec.

Djeca su se natjecala u pet sportsko-rekreacijskih disciplin: Postavljanje šatora, planinarskoj štafeti, orijentaciji, izrada planinarski čvorova, potezanju užeta i planinarski recital (izvedba pjesme „Pozdrav planinama“ Roberta Burnsa).

Na samom početku svim nazočnima obratio se predsjednik kluba Tomislav Friščić, a zatim i Marko Friščić zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca koji je i otvorio olimpijadu.

U postavljanju šatora prvo mjesto pripalo je Višnjici, drugo Maruševcu, a treće Salinovcu.
U orijentaciji najbolji bio Salinovec, zatim slijedi Maruševec, te Ivanec.
U planinarskoj štafeti najbrža je bila škola Salinovec, zatim slijedi Ivanec te Višnjica.
U izradi planinarskih čvorova koja je bila pojedinačna disciplina najbolja je bila Iva Friščić, drugo mjesto pripalo je Evi Stočko, dok je treći bio Matija Jagarinec.
U potezanju užeta najbolji je bio Maruševec, drugo mjesto osvojio je Salinovec, a treće Ivanec.
U planinarskom recitalu žiri u sastavu Ljiljana Martinčević, Juraj Vuglač i Miroslav Rohtek najboljim je ocijenio izvedbu Ive Stolnik iz Maruševca, druga je bila Uršula Đurasek iz Salinovca, a treća Helena Šoštarić iz Ivanca.
Sveukupni pobjednik je ekipa iz područne škole Salinovec.
Prvo plasirane tri ekipe kao i najbolji pojedinci primili su medalje koje su im uručili Tomislav Friščić predsjednik PK Ivanec, Duško Vitez dopredsjednik i gradski vijećnik Miroslav Rohtek a svi sudionici promili su zahvalnice.
Za sve sudionike pripremljena su peciva, senvići i sokovi.
S toga iskrene čestitke svima vodičima, voditeljima djece, roditeljima, članovima UO i kao ostalim članovima koji su doprinijeli u organizaciji i realizaciji Olimpijade.

Stjepan Kuštelega

RISNJAK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 12.05.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Risnjak. Mladi planinari posjetili su Nacionalni Park Risnjak sa usponom na vrh ...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

Izlet mladeži: Veliki Zavižan (1676m/nv)

Veliki Zavižan planinski vrh na Sjevernom Velebitu visine 1676 m, klekovinom obrasli vrh, najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Tako su i naši mladi planinari škole Ivanec, Višnjica i Mar...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec