• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

IVANEČKO PLANINARSKO MARTINJE 2021.

U SUBOTU,  6. STUDENI 2021.

IVANEC – IVANŠČICA

Pozivamo sve članove, planinare, prijatelje i simpatizere, da već tradicionalno u organizaciji „PKI“, ali sada i Grada Ivanca, kao i udruge vinara i vinogradara „Peharček“ Ivanec, zajedno proslavimo ovaj narodni običaj u planinarskom okruženju i  nezaboravnoj zabavi, kao i jedinstvenom ugođaju „Planinarskog grada“ Ivanca, Ivanečke planinarske obilaznice, i Ivanščice!

Nakon godine stanke, „Ivanečko planinarsko Martinje“ se vraća jače, sadržajnije i nikad ljepše! Naime, osim već tradicionalne ceremonije u glasovitom restoranu „BVB“ u Ivancu, koji već desetak godina uspješno ugošćuje mnogobrojne planinare u svoj nezaboravan program, sada se u program uključuje i Hotel „Orion“, kao i čitav niz kleti i vinogradarskih podruma udruženih u Udrugu vinara i vinogradara „Peharček“, uz neizostavnu potporu Grada Ivanca!

Svaka grupa sada može birati svoj vlastiti program prema željama i mogućnostima svojih članova, a PKI dodjeljuje vodiče i prateće osoblje za svaki od navedenih programa. Dakle, što se nudi? Nakon dolaska do 9 sati u centar Ivanca, krećemo prema prethodnom dogovoru s mnogobrojnim aktivnostima:

  1. Posjet Muzeju planinarstva u Ivancu, razgled Grada
  2. Odlazak na dio „Ivanečke planinarske obilaznice“, dolazak u neki od dogovorenih vinskih podruma (postoji i mogućnost prijevoza). Svaki objekt prima od 10-20 gostiju, individualno se posvećuje svakoj grupi, priređuje različitu ponudu tradicionalne i autohtone hrane uz vina iz vlastite proizvodnje. U ponudi je degustacija 3 mlada vina (mošta uz sir, kruh) i jedan topli obrok (pečenka ili roštilj uz prilog) po izboru domaćina. Uz hranu na 4 osobe dolazi litra vina i mineralna voda. Sva druga konzumacija po vlastitom je izboru gostiju u dogovoru sa domaćinom. Kotizacija navedenog programa 70,00 kuna.
  3. Uspon na Ivanščicu uz vodiče „Planinarskog kluba Ivanec“
  4. „Martinjska večera“ uz zabavni program u restoranu „BVB“ Ivanec s početkom u 17 sati: – krštenje i blagoslov mladog vina, degustacija jela „kaj su jeli naši stari“, neizostavna degustacija mladog vina u vinskom „reštu“, uz živu glazbu, glumačku družinu „Komedijaši“ iz Stažnjevca i obilje dobre zabave, kao i prigodni gastronomski užitak uz meni i popularne cijene vina. Piće dobrodošlice (domaći aperitiv), predjelo ( čvarci, klipići, pecivo, kosana mast, gulaš juha), glavno jelo (zagorsko pečenje, čurke, dinstano zelje, žličnjaci, domaći kruh), desert (pita od jabuka). Cijena kompletnog programa 120,00 kuna po osobi!
  5. Martinjska večera u Hotelu „Orion“ uz glazbeni sastav i ceremonijal krštenja mošta: – zagorska juha ( hajdina kaša, špek, gljive, krumpir), meso s roštilja (pečenice, carsko, čevapi, pileći ražnjići), pileći bečki odrezak, restani krumpir, povrće na maslacu, salata miješana, štruklji. Piće u neograničenim količinama (vino, mineralna, sokovi – cola, fanta, juice)! Cijena programa 100,00 kuna po osobi!
  6. Za sve one koji žele produžiti svoj boravak u ivanečkom kraju, odnosno prethodna noć im je bila previše „naporna“, također imamo rješenje, Hotel „Orion“ nudi smještaj u svojim sobama po cijeni od 150,00 kuna po osobi s uključenim doručkom!
  7. I to nije sve, za sve one koji će noćiti, „Planinarski klub Ivanec“ ima spremljen plan i za nedjelju, nakon doručka, odlazak u Prigorec i uspon na vrh Ivanščice (ili nešto niže do prijevoja i skretanja na stazi preko Mrzljaka), te silazak na drugu stranu do planinarskih domova Belecgrad  ili Majer, gdje će Vas čekati prijevoz.

Za sve sudionike, Grad Ivanec je pripremio prigodne poklone!

Za sve sudionike nevezano za prijavljene programe plaća se kotizacija od 10 kuna!             !

Unaprijed se veselimo Vašem dolasku i zajedničkom druženju u Planinarskom gradu ispod „krova“ Hrvatskog zagorja!

Prijave i dodatne informacije:
Tomislav Friščić 098/9288413
Stjepan Kuštelega 091/7634655

Ljubljan (1262m) – Veliki Kabal (1339m) – ferata Omiška Dinara

SUBOTA - NEDJELJA, 25. - 26.05.2024.Mosor, visoka i krševita planina koja ispunjava panoramu između Splita i Omiša… Kao takva, tipični je primjer dinarskog krša, zahtjeva pažljiv korak, ali za nag...
Pročitajte više

EKO – AKCIJA “ZELENA ČISTKA 2024”

Subota, 20.04.2024. Mjesto okupljanja u 09.00 sati, na Žganom Vinu. Planinarski klub Ivanec priključuje se akciji "Zelena čistka - Jedan dan za čist okoliš“ koju organizira grad Ivanec na sv...
Pročitajte više

VLAŠIĆ: (BiH) Babanovac (1260 m) – Paljenik (1943m)

SUBOTA - NEDJELJA, 01. – 02. 06. 2024.Nakon punih 10 godina, „“PKI“ opet organizira uspon na Vlašić, „planinu s dušom“, poznatom kao jednom od najvećih planinskih visoravni u BiH, prekrasnim šumam...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec