• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

34. Papučki jaglaci

12325551 594463950732506 1834221593 o

Ima neka tajna veza…
idu riječi poznatog hita popularne grupe.
I doista postoji neka tajna veza, između Zagorja i Slavonije.
Slavonski planinski vijenac Psunja, Papuka, Krndije, Dilj gore i Požeške gore po svom rasporedu sličan je onom u Hrvatskom zagorju.

Ono kaj je u Zagorju Ivanščica u Slavoniji je Papuk.
Vjerovatno i zato rado pohodimo tradicionalne Papučke jaglace koje je ove godine po 34. put organiziralo HPD Sokolovac uz pomoć PP Papuk te HGSS stanice Slavonija.
Bez obzira na nešto lošije vremenske uvijete i ove godine u Velikoj okupilo se preko 1200 planinara iz preko 50 planinarskih udruga iz RH i BiH-a.
Ove godine naši članovi raširili su se središnjim dijelom Papuka od Češljakovečog visa, Lapjaka, Ivačke glave do Jankovca i PD Lapjak.
Da Slavonija i nije ravna osvjedočili su se naši članovi koji su po prvi put kročili Papučkim stazama. Oni stariji obnovili su svoja sjećanja, susreli stare prijatelje, upoznali nove…
Bili smo blatnjavi, pomalo i umorni, pokisli, zakinuti za poglede koje planina pruža, ali bogatiji novim spoznajama, prijateljima, napunjenih baterija ostavili zlatnu Požešku kotlinu otišli svojim kućama s riječima na usnama jednog drugog hita:
Slavonijo tko te nije volio, ne zna što je propustio !

Grossglockner 3798 m

Dva naroda, dva prijatelja, ista ljubav, ista planina i isti cilj… Tako bi se ukratko mogao opisati zajednički uspon na najviši vrh Austrije u organizaciji PK Ivanec i PD „Ljutomer“ iz susjedne na...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

PLANINARSKO MARTINJE U IVANCU

Planinarski klub Ivanec po 12 put je u suradnji sa restoranom BVB organizirao planinarsko Martinje.Već više od deset godina, mnogobrojni planinari iz čitave Hrvatske uživaju u „Planinarskom Martin...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec