• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

ZELENA ČISTKA“ MLADIH PLANINARA

Mjesec travanj u našoj školi počeo je i završio u obilježavanju važnosti očuvanja te zaštite okoliša, energenata, poticanju zdravog načina života i kretanja. 

Akciju čišćenja pod nazivom „Zelena čistka“ proveli su u četvrtak (27. travnja) mladi planinari naše škole u suradnji s Općinom Maruševec, DVD-om Maruševec i tvrtkom Marlex. Voditeljica akcije bila je učiteljica geografije Branka Vrbanec, a u akciji su sudjelovali načelnik općine gosp. Mario Klapša, i ravnatelj škole gosp. Tomislav Vincek.

Nakon što smo se opremili rukavicama i vrećama za smeće, organizirali prijevoz (vatrogasni kombi i kamion za utovar) krenuli smo u akciju. Čistili smo okoliš matične škole u Maruševcu, područnih škola Greda – Jurketinec i Druškovec, okoliš općine (Dom zdravlja, pošta, Dom kulture) i jedno divlje odlagalište.

Učenici su iz prve ruke vidjeli samo djelić situacije na „terenu“. Okoliš naših škola je čist, uredan i gotovo bez smeća. Stalnim djelovanjem na naše učenike uspjeli smo postići svijest o važnosti očuvanja okoliša te važnosti čuvanja naših prirodnih bogatstava. Ali ta svijest nije dovoljno razvijena kod nekih naših sumještana. U okolišu pošte i na divljem odlagalištu imali smo pune ruke posla. Učenici su se čudili kako je moguće da netko bez trunke grižnje savjesti baci pune vreće građevinskog otpada, staklenki, plastičnih flaša i limenki u šumu. Čak smo na kamion natovarili i stari kauč.

Naša akcija završila je u Reciklažnom dvorištu u Donjem Ladanju. Tamo smo sortirali naše prikupljeno smeće. Reciklažno dvorište nudi usluge besplatnog prikupljanja i sortiranja različitih vrsta otpada. Služi građanima općine Maruševec u cilju smanjenja divljih odlagališta i očuvanja okoliša.

Odvajanjem otpada i recikliranjem smeće nije smeće.

Recikliranjem smanjujemo količinu otpada i čuvamo naša prirodna bogatstva!

VILINSKOM STAZOM OD LEPOGLAVE DO ŽGANOG VINA

Dvadesetak mladih planinara PKI iz OŠ Ivanec, u pratnji vodiča i viditelja, ovu su sunčanu nedjelju proveli aktivno u prirodi, te tako obilježili nadolazeći svjetski Dan šuma i voda. Okupivši s...
Pročitajte više

RISNJAK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 12.05.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Risnjak. Mladi planinari posjetili su Nacionalni Park Risnjak sa usponom na vrh ...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec