• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

ZELENA ČISTKA“ MLADIH PLANINARA

Mjesec travanj u našoj školi počeo je i završio u obilježavanju važnosti očuvanja te zaštite okoliša, energenata, poticanju zdravog načina života i kretanja. 

Akciju čišćenja pod nazivom „Zelena čistka“ proveli su u četvrtak (27. travnja) mladi planinari naše škole u suradnji s Općinom Maruševec, DVD-om Maruševec i tvrtkom Marlex. Voditeljica akcije bila je učiteljica geografije Branka Vrbanec, a u akciji su sudjelovali načelnik općine gosp. Mario Klapša, i ravnatelj škole gosp. Tomislav Vincek.

Nakon što smo se opremili rukavicama i vrećama za smeće, organizirali prijevoz (vatrogasni kombi i kamion za utovar) krenuli smo u akciju. Čistili smo okoliš matične škole u Maruševcu, područnih škola Greda – Jurketinec i Druškovec, okoliš općine (Dom zdravlja, pošta, Dom kulture) i jedno divlje odlagalište.

Učenici su iz prve ruke vidjeli samo djelić situacije na „terenu“. Okoliš naših škola je čist, uredan i gotovo bez smeća. Stalnim djelovanjem na naše učenike uspjeli smo postići svijest o važnosti očuvanja okoliša te važnosti čuvanja naših prirodnih bogatstava. Ali ta svijest nije dovoljno razvijena kod nekih naših sumještana. U okolišu pošte i na divljem odlagalištu imali smo pune ruke posla. Učenici su se čudili kako je moguće da netko bez trunke grižnje savjesti baci pune vreće građevinskog otpada, staklenki, plastičnih flaša i limenki u šumu. Čak smo na kamion natovarili i stari kauč.

Naša akcija završila je u Reciklažnom dvorištu u Donjem Ladanju. Tamo smo sortirali naše prikupljeno smeće. Reciklažno dvorište nudi usluge besplatnog prikupljanja i sortiranja različitih vrsta otpada. Služi građanima općine Maruševec u cilju smanjenja divljih odlagališta i očuvanja okoliša.

Odvajanjem otpada i recikliranjem smeće nije smeće.

Recikliranjem smanjujemo količinu otpada i čuvamo naša prirodna bogatstva!

Snježna bajka

Subota. Ivanščica prekrivena snijegom, temperatura oko 0. Na parkiralištu Rapikovac sve puno automobila, mjesta više nema. Planinari i ljubitelji prirode pohrlili su na planinu uživati u snježnoj ...
Pročitajte više

Nedjeljni izlet mladeži PKI na Zavižan

Sunčanu nedjelju proveli su mladi planinari PK Ivanec (OŠ: Ivanec, Maruševec, Višnjica, II OŠ Varaždin) na Velebitu. Dolaskom autobusom do podnožja Vučjaka, podijelili su se u dvije grupe. Jedna j...
Pročitajte više

Areh -Sanjkanje

Po prvi puta u organizaciji kluba vodimo naše mlade planinare preko granice, Slovenija, Areh.Škole Ivanec, Maruševec i Višnjica u pratnji naših vodiča stižu na Areh.Čisti zrak, prekrasni pejzaž i ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec