• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Zelena čistka 2012.

zelena cistka2012 12

Subota kao i svaka druga, uvijek užurbana, puna vreve i dinamike. Navala u trgovačke centre, pune terase kafića u ovo lijepo jutro… No, ova subota je ipak po nečemu za dio građana bila posebna i po prvi puta bitno drugačija. Kad čovjek, planinar jedno lijepo jutro ne posveti sebi i svojim sitnim potrebama, nego odluči pomoći drugome, onda je to u svakom slučaju stvar za pohvalu. A kada se odluči pomoći okolišu i prirodi koja nas okružuje, onda je to snažna poruka svima! U prvom redu svima onim nesavjesnim NE ljudima koji svoj otpad odlažu diljem okoliša i tako govore o svojoj primitivnosti, ali na žalost i kraja u kojem obitavaju, pa i čitave naše Hrvatske.

Planinarski klub Ivanec i ovako ima u svojem godišnjem planu radu eko-akcije, pa se kao takav odmah spremno uključio u projekt Zelena čistka. Cilj nam je bila lokacija ispod Sv. Duha, odnosno na putu koji spaja Prigorec i Vitešinec. Pravi planinar nije onaj koji o planinarstvu samo priča, već onaj koji ga živi. Planina i priroda na svaki način uveseljavaju i nadahnjuju svakog istinskog planinara, a pomoći prijatelju u nevolji, mogu samo pravi prijatelji, pravi i deklarirani planinari. A da takvih u PKI na sreću ima, ponajbolje govori odaziv preko 30 odraslih članova, te 36 pripadnika mladeži koji su također sudjelovali u akciji na relaciji Prigorec- Šumi- Babina gorica. Gotovo je nevjerojatno što se sve moglo naći odbačeno u prirodu, ali i koliki je bio entuzijazam da se tom dijelu zelenila opet vrati prvobitni sjaj.

Malo je stvari koje čovjeka u današnje vrijeme mogu stvarno obradovati i razveseliti, a ova u subotu upravo je to postigla, pa stoga ne čudi veselje u prostorima škole u Prigorcu kada je stigao izvrsni grah i okrijepa, tako da uskoro i pjesme nije nedostajalo. Ovo je možda razmjerno malo dio prirode očišćen od otpada, ali ipak pokazuje da postoji nada za svjetliju budućnost, u sklad ljudi i prirode.

TRADICIONALNI 13.POHOD TRAGOM VITEZOVA IVANOVCA

Svako vrijeme je dobro, a naša vrijeme je bilo odlično. Već tradicionalno održali smo 13.pohod tragom vitezova Ivanovca. Ove godine sa posebnom podrškom protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Iva...
Pročitajte više

POZIV NA UČLANJENJE U „MLADE PLANINARE“ ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. GODINU

„Planinarski klub Ivanec“ od samog svog osnutka 2010. godine pridaje osobitu br...
Pročitajte više

PLANINARSKO MARTINJE U IVANCU

Planinarski klub Ivanec po 12 put je u suradnji sa restoranom BVB organizirao planinarsko Martinje.Već više od deset godina, mnogobrojni planinari iz čitave Hrvatske uživaju u „Planinarskom Martin...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec