• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Zelena čistka 2012.

zelena cistka2012 12

Subota kao i svaka druga, uvijek užurbana, puna vreve i dinamike. Navala u trgovačke centre, pune terase kafića u ovo lijepo jutro… No, ova subota je ipak po nečemu za dio građana bila posebna i po prvi puta bitno drugačija. Kad čovjek, planinar jedno lijepo jutro ne posveti sebi i svojim sitnim potrebama, nego odluči pomoći drugome, onda je to u svakom slučaju stvar za pohvalu. A kada se odluči pomoći okolišu i prirodi koja nas okružuje, onda je to snažna poruka svima! U prvom redu svima onim nesavjesnim NE ljudima koji svoj otpad odlažu diljem okoliša i tako govore o svojoj primitivnosti, ali na žalost i kraja u kojem obitavaju, pa i čitave naše Hrvatske.

Planinarski klub Ivanec i ovako ima u svojem godišnjem planu radu eko-akcije, pa se kao takav odmah spremno uključio u projekt Zelena čistka. Cilj nam je bila lokacija ispod Sv. Duha, odnosno na putu koji spaja Prigorec i Vitešinec. Pravi planinar nije onaj koji o planinarstvu samo priča, već onaj koji ga živi. Planina i priroda na svaki način uveseljavaju i nadahnjuju svakog istinskog planinara, a pomoći prijatelju u nevolji, mogu samo pravi prijatelji, pravi i deklarirani planinari. A da takvih u PKI na sreću ima, ponajbolje govori odaziv preko 30 odraslih članova, te 36 pripadnika mladeži koji su također sudjelovali u akciji na relaciji Prigorec- Šumi- Babina gorica. Gotovo je nevjerojatno što se sve moglo naći odbačeno u prirodu, ali i koliki je bio entuzijazam da se tom dijelu zelenila opet vrati prvobitni sjaj.

Malo je stvari koje čovjeka u današnje vrijeme mogu stvarno obradovati i razveseliti, a ova u subotu upravo je to postigla, pa stoga ne čudi veselje u prostorima škole u Prigorcu kada je stigao izvrsni grah i okrijepa, tako da uskoro i pjesme nije nedostajalo. Ovo je možda razmjerno malo dio prirode očišćen od otpada, ali ipak pokazuje da postoji nada za svjetliju budućnost, u sklad ljudi i prirode.

PLANINARSKO MARTINJE U IVANCU

Planinarski klub Ivanec po 12 put je u suradnji sa restoranom BVB organizirao planinarsko Martinje.Već više od deset godina, mnogobrojni planinari iz čitave Hrvatske uživaju u „Planinarskom Martin...
Pročitajte više

POZIV NA UČLANJENJE U „MLADE PLANINARE“ ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. GODINU

„Planinarski klub Ivanec“ od samog svog osnutka 2010. godine pridaje osobitu br...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec