• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Više od Martinja!

Ivanec nema more, Ivanec nema plaže, nema zaleđene vrhove, nema ledenjake, puno toga nema, a opet i puno toga lijepoga ima. Samo toga nismo svjesni, ili opet ne želimo, a i ne možemo vidjeti. Nisu svi ljudi za sve. Nekada davno ili nam se tako čini, prije postojanja PKI, bilo nas je nekoliko koji smo lutali po kletima i tražili Martina. Oko kleti, u kleti, kraj bačvi (čitaj INOX), nismo ga našli. Osnivanjem kluba, željeli smo nastaviti potragu i opet okušati sreću. Te 2010., izbacili smo kleti i nas nekoliko sjelo u restoran “BVB”.

Bilo je jesti, bilo je mošta… Naša Ivanščica je oduvijek tu, tu su i naše šume, naše gorice, naše kleti… Gdje su vinogradi, tu je i Martin, a s njim i jedan običaj koji opstaje bez obzira za sve blagodati ili prokletstva što ih nosi današnje vrijeme. Ako mi nismo pronašli Martina, Martin je pronašao nas planinare u PKI, naše goste, restoran „BVB“, hotel „Orion“, Grad Ivanec, apartmane „Funda“ Lepoglava… Ivanščica, planinari, vinogradi, Martin, svih ovih godina restoran „BVB“, živa muzika, narodni običaji…

Možda to nekome izgleda dosadno, možda su se neki od nas odvojili od svoje tradicije ili je jednostavno nikada i nisu prihvatili, u konačnici i nije bitno. I gle čuda! Već više od deset godina, mnogobrojni planinari iz čitave Hrvatske uživaju u “Planinarskom Martinju” i Ivancu.

Ove godine, kada konačno nema restrikcija u vidu druženja i zabave, interes i odaziv je veći nego ikada prije. I ne samo to, po prvi puta je Martin doslovno spojio jug i sjever Hrvatske, kleti i konobe! Obično mi idemo u Dalmaciju, a eto, Martin je po prvi puta doveo i Dalmatince u Zagorje. “Planinarski klub Split”!

Nakon druženja u 2019. očito su i Martin, ali i Ivanec dobro sjeli sada već “starim” prijateljima iz PD “Medvednica” Zagreb. Martina su došli potražiti i oni iz najbrojnijeg društva u Hrvatskoj, a to su planinari iz HPD “Zagreb – Matica”. “Željezničar” iz Gospića je ove godine imao skromnu, ali i vrlo dinamičnu ekipu, te se mogu pohvaliti da su nam gotovo svake godine dragi gosti. Bez obzira na vrijeme, bez obzira na sve!

Svima nama okupljenima planinarima Martin se opet ukazao i to u onom najljepšem svjetlu. Poslije pješačenja po „Ivanečkoj planinarskoj obilaznici“, Ivanščici, Prigorcu, stazama po vinorodnim brežuljcima, uz muziku, ples, „dobru kapljicu“, pun stol domaćih specijaliteta, obilje smijeha i zabave. Dovoljno vremena za produbiti neka prijašnja, ali i sklopiti neka nova prijateljstva za vrijeme koje je je ispred nas!

Ponosni smo na sve Vas koji nam dolazite iz godine u godinu, da zajedno tražimo i uživamo u ljudskom druženju i svemu onome što donosi sreća koja leži u spoju planinarenja, prirode i jednog dobrog narodnog običaja! Vidimo se dogodine. Ako ne vjerujete, pogledajte i pridružite se, planinari, Martin i Martinje, žive u Ivancu!

Tomislav Friščić

Predstavljanje Monografije PK Ivanec pod nazivom „Za korak dalje i više“

Planinarski klub Ivanec u srijedu 29.05.2024.godine je u amfiteatru srednje škole Ivanec održao predstavljanje Monografije PK Ivanec pod nazivom „Za korak dalje i više“ za vremenski period djelova...
Pročitajte više

Planinarska noć

Već tradicionalno ovaj vikend održali smo 13. Planinarsku noć u restoranu BVB. Kako i to biva u ležernoj atmosferi prisjetili smo se ovogodišnjih uspona u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Maroko…...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec