• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Uz svjetski dan pješačenja

20171014 094410

Prema zamisli TAFISE na Svjetski dan pješačenja (World walking day) treba izvesti što više ljudi u prirodu, omogućiti im da se organizirano kreću planinarskim stazama koje će biti prilagođene njihovim tjelesnim mogućnostima. Ideja je to o povratku čovjeka prirodi njenom ekološkom očuvanju, ali i o potrebi čovjeka za kretanjem kao najjednostavnijem i najsvrsishodnijem obliku očuvanja i unapređenju zdravlja.

Voditeljice Sekcija mladeži u osnovnim školama Klenovnik i Ivanec rukovođene ovim idejama organizirale su u dogovoru s vodičem i koordinatorom za rad sa mladeži pješačenje dijelom IVANEČKE PLANINARSKE OBILAZNICE. Nakon okupljanja u 9 sati krenuli smo ispred Caritas doma u Ivancu Rajterovom ulicom, preko vinorodnih Jamina do Žganog vina. Uslijedio je kratki odmor uz okrjepu hranom iz ruksaka i vodom s izvora. Nastavili smo mjestom Prigorec uz usputno zaustavljanje kod Info punkta Planinarskog kluba Ivanec. Podno Svetog duha spustili smo se prema Vitešincu do ivanečkih jezera.
Prema planu puta u 12,30 vratili smo se na početnu točku: parkiralište Caritasa. Savladali smo put duljine 11 km i visinsku razliku 300 m. Putem smo razgledali prirodu, učili o planinarskoj markaciji, uživali u prekrasnim jesenskim vidicima i mirisima. Djeca su bila zadovoljna što nam je potvrdilo da pješačenje i boravak u prirodi čini dobro svima. Posebno nas vesele učenici 5. razreda koji su nam se prvi puta priključili.
Osim djece, od odraslih, osim voditeljica Sekcija mladeži Ankice Gotić i Vesne Vitez, pratnju nam je činila Gordana Martan, a za stručnu pripremu i vodstvo pobrinuo se naš stalni vodič Tomislav Gotić.

no images were found

Izložba fotografija mladih planinara PK Ivanec u OŠ Višnjica

Izložba fotografija mladih planinara Planinarskog Kluba Ivanec postavljena je 24.04. u holu OŠ Izidora Poljaka na Višnjici. Na fotografijama se mogu vidjeti izleti i aktivnosti mladeži PKI u prote...
Pročitajte više

Areh -Sanjkanje

Po prvi puta u organizaciji kluba vodimo naše mlade planinare preko granice, Slovenija, Areh.Škole Ivanec, Maruševec i Višnjica u pratnji naših vodiča stižu na Areh.Čisti zrak, prekrasni pejzaž i ...
Pročitajte više

Kameni svati

U nedjelju smo našu mladež škole Ivanec, Maruševec i Višnjica poveli na zapadni obronak Medvednice Kameni svati. Ovaj dio Medvednice krije zanimljivu povijest koja je i inspirirala Augusta Šenou z...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec