• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Uz svjetski dan pješačenja

20171014 094410

Prema zamisli TAFISE na Svjetski dan pješačenja (World walking day) treba izvesti što više ljudi u prirodu, omogućiti im da se organizirano kreću planinarskim stazama koje će biti prilagođene njihovim tjelesnim mogućnostima. Ideja je to o povratku čovjeka prirodi njenom ekološkom očuvanju, ali i o potrebi čovjeka za kretanjem kao najjednostavnijem i najsvrsishodnijem obliku očuvanja i unapređenju zdravlja.

Voditeljice Sekcija mladeži u osnovnim školama Klenovnik i Ivanec rukovođene ovim idejama organizirale su u dogovoru s vodičem i koordinatorom za rad sa mladeži pješačenje dijelom IVANEČKE PLANINARSKE OBILAZNICE. Nakon okupljanja u 9 sati krenuli smo ispred Caritas doma u Ivancu Rajterovom ulicom, preko vinorodnih Jamina do Žganog vina. Uslijedio je kratki odmor uz okrjepu hranom iz ruksaka i vodom s izvora. Nastavili smo mjestom Prigorec uz usputno zaustavljanje kod Info punkta Planinarskog kluba Ivanec. Podno Svetog duha spustili smo se prema Vitešincu do ivanečkih jezera.
Prema planu puta u 12,30 vratili smo se na početnu točku: parkiralište Caritasa. Savladali smo put duljine 11 km i visinsku razliku 300 m. Putem smo razgledali prirodu, učili o planinarskoj markaciji, uživali u prekrasnim jesenskim vidicima i mirisima. Djeca su bila zadovoljna što nam je potvrdilo da pješačenje i boravak u prirodi čini dobro svima. Posebno nas vesele učenici 5. razreda koji su nam se prvi puta priključili.
Osim djece, od odraslih, osim voditeljica Sekcija mladeži Ankice Gotić i Vesne Vitez, pratnju nam je činila Gordana Martan, a za stručnu pripremu i vodstvo pobrinuo se naš stalni vodič Tomislav Gotić.

no images were found

Izlet mladeži: Veliki Zavižan (1676m/nv)

Veliki Zavižan planinski vrh na Sjevernom Velebitu visine 1676 m, klekovinom obrasli vrh, najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Tako su i naši mladi planinari škole Ivanec, Višnjica i Mar...
Pročitajte više

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvora...
Pročitajte više

PLANINARSKI KLUB IVANEC ODRŽAO 3. IGRE MLADIH PLANINARA 

Planinarski klub Ivanec je u nedjelju ,9.lipnja na livadama lokaliteta Šumi organizirao 3.Igre mladih planinara na kojima je bilo prisutno preko 200 učesnika, roditelja i planinara. Igre su od...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec