• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Uručenje priznanja u Hrvatskom planinarskom savezu

priznanja hpo2012 1

Dva člana planinarskog kluba Ivanec u nedjelju su bila nazočna svečanom uručenju priznanja Hrvatske planinarske obilaznice koje je održano u Zagrebu, u Planinarskom savezu Hrvatske.

Najviše planinarsko priznanje za izvršen uspon na 150 vrhova primio je Nikola Nišević dok je visoko priznanje za 125 vrhova primio Josip Lazar.

Za 2012. godinu uručena su 33 najviša priznanja (za 150 vrhova), 44 visoka priznanja (za 125 vrhova), te 57 posebnih priznanja (za 100 vrhova). Spomenimo da su u 2012. godini članovi iz ukupno 59 društava i klubova primili priznanja Hrvatske planinarske obilaznice, tj. uručena je 61 zlatna značka, 64 srebrne i 74 brončane.

Priznanja su članovima Planinarskog kluba Ivanec uručili Jasna Kosović – pročelnica komisije za planinarske putove, Vladimir Novak – predsjednik Izvršnog odbora Planinarskog saveza, Zdenko Kristijan i Ronald Schrainer – zaduženi za hrvatsku planinarsku obilaznicu i za sve ostale obilaznice hrvatskog planinarskog saveza.

Najuspješnije društvo u 2012. po primljenim priznanjima je Zagreb Matica sa 40 priznanja, drugi je Željezničar Zagreb sa 32, a treće Belišće sa 25. Na ljestvici apsolutnog poretka vodeća je Zagreb Matica sa 309 priznanja, Željezničar Zagreb je drugi sa 211, Dubovac treći sa 126, dok PK Ivanec ima ukupno 57 priznanja i nalazi se među 15 najuspješnijih društava i klubova Hrvatske.

VELEBIT – PREDAVANJE

U petak, 03. ožujka 2023.godine, Darko Kos, planinar, zaljubljenik u Velebit (povjerenik za Velebit PK Ivanec) u prostorijama kluba održao je predavanje slikom i riječju o Velebitu „VELEBIT ILI NE...
Pročitajte više

TRADICIONALNI 13.POHOD TRAGOM VITEZOVA IVANOVCA

Svako vrijeme je dobro, a naša vrijeme je bilo odlično. Već tradicionalno održali smo 13.pohod tragom vitezova Ivanovca. Ove godine sa posebnom podrškom protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Iva...
Pročitajte više

„IVANEČKO PLANINARSKO MARTINJE“

SUBOTA, 4. STUDENI 2023., IVANEC - IVANŠČICA Pozivamo sve članove, planinare, prijatelje i simpatizere, da već tradicionalno u organizaciji „PKI“, zajedno proslavimo ovaj narodni običaj u plani...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec