• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Triglav

Sve ljepote Slovenije,ovog puta je to priča o Triglavu.
Najviši vrh Slovenije 2864m/nv, izazov za mnoge.

Taj san,želja,čitaš o Triglavu, slušaš o Triglavu. Pitaš se po ko zna koji put hoće li ikad ta želja postati stvarnost?

Dug put, poprilično topli dan, slušaš tu melodiju planina,vjetar, svoj udah i izdah. Dižeš pogled s tla zastaneš i uživaš u pogledima. Okruženi silnom ljepotom prirode,na planinskom zraku.
Zrake sunca polako odlaze,a mi se približavamo do našeg odredišta za noćenje dom Valentina Staniča. Vidno umorni, svatko u svojim mislima.

Gledam ispred doma put kojim smo došli, i put kojim tek trebamo proći. U daljini taj “div” od 2864m Triglav. Znaš da je ujutro taj trenutak, ta želja i nada. Vrijeme je za odmor.
Buđenje, spremanje i polazak prema Kredarici. I evo ga stoji ispred nas. Triglav! Gledam, prebirem po svojim mislima..tamo gore,staze, čini mi se nemogućim. Pokušavam “razumjeti”silan vjetar, ali jednostavno mi taj zvuk izmiče, jer oči su mi uprte u vrh Triglava.

Trenutak i pokret.

Osigurana staza, klin po klin, korak po korak, čujem lupanje srca, propuštaš ljude koji već silaze s vrha, i misliš da nema kraja. Taj umor koji osjetiš nestane u trenu. Sve se spojilo u tom jednom trenutku, u jednom pogledu bez riječi, a oči zasuzile na tren, otac Julijskih alpi Triglav! Želja je postala stvarnost. I nebitan je više svaki onaj korak,kapljice znoja,pa niti bol u nogama. Svih 19 planinara i planinarki uspješno je stajalo na vrhu Triglava.

Scenarije pišemo sami, a filmovi odozgo uvijek vrijede više od cijene ulaznice.

Blaženka Banić

Dinara opet….

I ove godine organiziran je već tradicionalni izlet na Dinaru. Ove godine uspon je izvršen izVrdova na najviši vrh Dinare Troglav 1913 m u B i H. uz povratak preko Velike Duvjakuše 1708m. i planin...
Pročitajte više

Maroko 2023. i nikad ne podcjenjuj žene!

Opisati zemlju koja je površinom veća nekih 17 puta od Hrvatske, koja broji 10 puta više stanovnika, u jednom tekstu, bilo bi zaista i više nego skromno i na kraju smiješno… More, pustinje, snježn...
Pročitajte više

Sveto brdo

Sveto brdo (1751m), drugi po visini vrh Velebita, vrh koji je bio mjesto prvog organiziranog uspona od osnutka PKI, kao takav uvijek ima posebno mjesto u našim srcima i mislima…  Zbog raznih okoln...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec