• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Triglav

Sve ljepote Slovenije,ovog puta je to priča o Triglavu.
Najviši vrh Slovenije 2864m/nv, izazov za mnoge.

Taj san,želja,čitaš o Triglavu, slušaš o Triglavu. Pitaš se po ko zna koji put hoće li ikad ta želja postati stvarnost?

Dug put, poprilično topli dan, slušaš tu melodiju planina,vjetar, svoj udah i izdah. Dižeš pogled s tla zastaneš i uživaš u pogledima. Okruženi silnom ljepotom prirode,na planinskom zraku.
Zrake sunca polako odlaze,a mi se približavamo do našeg odredišta za noćenje dom Valentina Staniča. Vidno umorni, svatko u svojim mislima.

Gledam ispred doma put kojim smo došli, i put kojim tek trebamo proći. U daljini taj “div” od 2864m Triglav. Znaš da je ujutro taj trenutak, ta želja i nada. Vrijeme je za odmor.
Buđenje, spremanje i polazak prema Kredarici. I evo ga stoji ispred nas. Triglav! Gledam, prebirem po svojim mislima..tamo gore,staze, čini mi se nemogućim. Pokušavam “razumjeti”silan vjetar, ali jednostavno mi taj zvuk izmiče, jer oči su mi uprte u vrh Triglava.

Trenutak i pokret.

Osigurana staza, klin po klin, korak po korak, čujem lupanje srca, propuštaš ljude koji već silaze s vrha, i misliš da nema kraja. Taj umor koji osjetiš nestane u trenu. Sve se spojilo u tom jednom trenutku, u jednom pogledu bez riječi, a oči zasuzile na tren, otac Julijskih alpi Triglav! Želja je postala stvarnost. I nebitan je više svaki onaj korak,kapljice znoja,pa niti bol u nogama. Svih 19 planinara i planinarki uspješno je stajalo na vrhu Triglava.

Scenarije pišemo sami, a filmovi odozgo uvijek vrijede više od cijene ulaznice.

Blaženka Banić

Pohod na Jeruzalem

Članovi Planinarskog kluba Ivanec i ove godine sudjelovali su na pohodu na Jeruzalem u organizaciji PD Ljutomer, 8. veljače, srijeda  u Sloveniji je praznik, Dan kulture, a za planinare prilika za...
Pročitajte više

Donje Bohinjske gore

Ako ćemo po istini, za Bohinj je vjerojatno svatko čuo, mnogi su ga i posjetili… Za  Črnu prst (1844m) već je malo teže, neki su možda i čuli, ali ako niste onaj „pravi“ ljubitelj Julijskih  Alpa,...
Pročitajte više

Deset mi je godina tek!

IPO – JUBILARNI OBILAZAK, 11.12.2022.godine. „Ivanečka planinarska obilaznica“ ili jednostavno „IPO“, ove je godine proslavila svojih prvih 10 godina postojanja! Malo ili puno, kako kome, o...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec