• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladih planinara na Tri Žaklja

f3xf1EVA Custom

U subotu 27. listopada 2018. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, mladi planinari iz OŠ Klenovnik i OŠ Kamenica sudjelovali su izletu na Tri Žaklja. Izlet je organiziran povodom Međunarodnog dana pješačenja koji se obilježava svake godine 15. listopada.

 

Obilazak je započeo okupljanjem u Klenovniku gdje su se sastali mladi planinari. Nakon zajedničkog fotografiranja i upute vodiča pješačenje je započelo lijepim krajolikom. Djecu je pratio i roditelj Željko Kukec, a cijelim putem bile su i dvije kobile Žaka i Asi. Djeca su posebno uživala jer su imala priliku jahati.

Mladi planinari tijekom pješačenja upoznali su se s kretanjem u grupi te su promatrali prirodu u jesenjem ruhu. Na vidikovac Tri Žaklja stigli su oko 13 sati. Lijepo vrijeme omogućilo je prekrasan pogled na selo Višnjicu s okolicom, a u daljini vidjeli su i susjednu Sloveniju.

Nakon uživanja u pogledima kao i fotografiranju došli su do izvorišta Goranec gdje ih je dočekao načelnik općine Klenovnik, gospodin Mladen Blaško, gospođa Sanja i Karlo. Mladi planinari odmorili su se uz topli čaj, domaće slane i slatke poslastice, a posebno su uživali dok su pekli kobasice, špek i jeger. Ovom prilikom posebno hvala obitelji Kukec (Željko Kukec, Sanja Kukec, Romeo Kukec i Karlo Kukec), načelniku općine Klenovnik Mladenu Blašku i članicama lokalne zajednice (Valentini, Kristini i Andreji) koje podupiru planinarske aktivnosti na organizaciji i sponzoriranju okrijepe kod izvora Goranec. Zahvaljujemo obitelji Kukec za vođenje na izletu i na animaciji djece (jahanje na konjima obitelji Kukec).

Nakon okrjepe djeca su posjetila i Mačkovu špilju. Mladi planinari imali priliku provesti jedan lijep jesenji dan u prirodi i družiti se. Daleko od računala i zatvorenog prostora, bilo je razgovora, smijeha, dječje znatiželje i jahanja konja… a mobitel je samo poslužio da se zabilježe fotografije. Ukupna dužina puta iznosila je 12 km u trajanju od 6 sati (s odmorima).

 Ankica Gotić

[widgetkit id=225]

SANJKANJE – RIBNICA NA POHORJU

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog sanjkanja na Arehu, odlučili smo i ove godine naše mlade planinare iz OŠ Ivanca i Maruševca odvesti na takav izlet. No ovoga puta, da bi se to ostvarilo, bio je pra...
Pročitajte više

Izlet mladeži: Veliki Zavižan (1676m/nv)

Veliki Zavižan planinski vrh na Sjevernom Velebitu visine 1676 m, klekovinom obrasli vrh, najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Tako su i naši mladi planinari škole Ivanec, Višnjica i Mar...
Pročitajte više

KALNIK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 21.04.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Kalniku. Planinarilo se po lijepom ali prohladnom vremenu od kamenoloma Hruškove...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec