• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladih planinara na Tri Žaklja

f3xf1EVA Custom

U subotu 27. listopada 2018. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, mladi planinari iz OŠ Klenovnik i OŠ Kamenica sudjelovali su izletu na Tri Žaklja. Izlet je organiziran povodom Međunarodnog dana pješačenja koji se obilježava svake godine 15. listopada.

 

Obilazak je započeo okupljanjem u Klenovniku gdje su se sastali mladi planinari. Nakon zajedničkog fotografiranja i upute vodiča pješačenje je započelo lijepim krajolikom. Djecu je pratio i roditelj Željko Kukec, a cijelim putem bile su i dvije kobile Žaka i Asi. Djeca su posebno uživala jer su imala priliku jahati.

Mladi planinari tijekom pješačenja upoznali su se s kretanjem u grupi te su promatrali prirodu u jesenjem ruhu. Na vidikovac Tri Žaklja stigli su oko 13 sati. Lijepo vrijeme omogućilo je prekrasan pogled na selo Višnjicu s okolicom, a u daljini vidjeli su i susjednu Sloveniju.

Nakon uživanja u pogledima kao i fotografiranju došli su do izvorišta Goranec gdje ih je dočekao načelnik općine Klenovnik, gospodin Mladen Blaško, gospođa Sanja i Karlo. Mladi planinari odmorili su se uz topli čaj, domaće slane i slatke poslastice, a posebno su uživali dok su pekli kobasice, špek i jeger. Ovom prilikom posebno hvala obitelji Kukec (Željko Kukec, Sanja Kukec, Romeo Kukec i Karlo Kukec), načelniku općine Klenovnik Mladenu Blašku i članicama lokalne zajednice (Valentini, Kristini i Andreji) koje podupiru planinarske aktivnosti na organizaciji i sponzoriranju okrijepe kod izvora Goranec. Zahvaljujemo obitelji Kukec za vođenje na izletu i na animaciji djece (jahanje na konjima obitelji Kukec).

Nakon okrjepe djeca su posjetila i Mačkovu špilju. Mladi planinari imali priliku provesti jedan lijep jesenji dan u prirodi i družiti se. Daleko od računala i zatvorenog prostora, bilo je razgovora, smijeha, dječje znatiželje i jahanja konja… a mobitel je samo poslužio da se zabilježe fotografije. Ukupna dužina puta iznosila je 12 km u trajanju od 6 sati (s odmorima).

 Ankica Gotić

[widgetkit id=225]

Izlet na Strahinščicu OŠ Ivanec

Posljednjeg dana mjeseca travnja, 30-tak naših članova školske planinarske sekcije mladeži PKI iskoristili su za odlazak na goru Strahinščicu. Izet je započeo okupljanjem kod tržnice u Ivancu, gdj...
Pročitajte više

Mladi planinari iz OŠ Ivanec obilježili Svjetski dan šuma i voda

U subotu, 19.03.2022. mladi planinari PK Ivanec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec propješačili su proljetnu dionicu Vilinske staze povodom Svjetskog dana šuma i voda. U tu svrhu cilj je b...
Pročitajte više

Mladi planinari iz OŠ Kamenica na Strahinjčici

Mladi planinari PK Ivanec iz osnovne škole Kamenica iskoristili su prekrasnu sunčanu subotu za uspon na vrh Sušec, Strahinjčica te su time ujedno i obilježili Svjetski dana voda. Na uspon smo k...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec