• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Tragom prvog planinarskog izleta

11295717 690717341033179 319497164092266624 n

Samoborsko gorje, destinacija je i koljevka 1. planinarske „laznje“ članova HPD – a. Povijesnog dana 17. svibnja 1875. godine pohodili su od Ruda do Plešivice preko Velikog dola i Oštrca.

Današnjim dolaskom u Rudo na mjesto okupljanja. Sudionici su nakon pozdrava domačina i gostiju uživali u kratkom kulturno – umjetničkom programu.
Danas po prekrasnom danu, mnogobrojni planinari iz Slovenije, Bosne i širom“Lijepe naše“ na sječanje i spomen povijesnog datuma, pohode Tragom prvog planinarskog izleta. U organizaciji HPS i HPD Japetić iz Samobora. Nakon 140. godina, današnji planinari uz kartončić sa ovjerenim i obiđenim KT dobivaju atraktivnu spomen značku, kao znak priznanja. Mnogobrojni su je dobili a ostali svojom nazočnosti bili sudionici, koji se nakon pohoda i dobro zabavili. Odličnoj organizaciji domačina i atmosferi pohodnika doprinjeli su i članovi HGSS-a, te mnogobrojni vodiči.
Dobra ugostiteljska ponuda jela i pića (pogotovo osviježavajučih), te dobre glazbe koja je razgalila planinare do vrhunca. Umorne noge nisu mogle odoljeti urnebesnom plesu i pjesmi.
Lokacija zbivanja, Lovački dom na Poljanicama, u debeloj hladovini doprinjeo je mnoštvu starih prijatelja planinara nove susrete i upoznavanja novih.

Foto: Tomislav G., Darko K., Marijan F. i Anđelko S.

Planina i njezin 8. ožujak…

„U prostorijama kluba, prigodno je obilježen 8. ožujak, Dan žena“. „Dan žena“ među planinarkama „PKI“. Postavimo fotografiju, i to bi bilo to. Međutim, nije to samo to. To bi, i to je na neki nači...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

Planinarska noć

Planinarski klub Ivanec poziva vas u subotu 17.12.2022. na PLANINARSKU NOĆ koja će se održati u prostorijama „Izletišta  Pethrasti“ s početkom u 18.00 sati Program: 18.00 Kratak osvrt na pl...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec