• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Tragom prvog planinarskog izleta

11295717 690717341033179 319497164092266624 n

Samoborsko gorje, destinacija je i koljevka 1. planinarske „laznje“ članova HPD – a. Povijesnog dana 17. svibnja 1875. godine pohodili su od Ruda do Plešivice preko Velikog dola i Oštrca.

Današnjim dolaskom u Rudo na mjesto okupljanja. Sudionici su nakon pozdrava domačina i gostiju uživali u kratkom kulturno – umjetničkom programu.
Danas po prekrasnom danu, mnogobrojni planinari iz Slovenije, Bosne i širom“Lijepe naše“ na sječanje i spomen povijesnog datuma, pohode Tragom prvog planinarskog izleta. U organizaciji HPS i HPD Japetić iz Samobora. Nakon 140. godina, današnji planinari uz kartončić sa ovjerenim i obiđenim KT dobivaju atraktivnu spomen značku, kao znak priznanja. Mnogobrojni su je dobili a ostali svojom nazočnosti bili sudionici, koji se nakon pohoda i dobro zabavili. Odličnoj organizaciji domačina i atmosferi pohodnika doprinjeli su i članovi HGSS-a, te mnogobrojni vodiči.
Dobra ugostiteljska ponuda jela i pića (pogotovo osviježavajučih), te dobre glazbe koja je razgalila planinare do vrhunca. Umorne noge nisu mogle odoljeti urnebesnom plesu i pjesmi.
Lokacija zbivanja, Lovački dom na Poljanicama, u debeloj hladovini doprinjeo je mnoštvu starih prijatelja planinara nove susrete i upoznavanja novih.

Foto: Tomislav G., Darko K., Marijan F. i Anđelko S.

Dvojni C

Prije nekih 5 godina, posvetio sam tekst jednom „kapitalcu“ i starosjediocu Ivanščice, kojeg sam te godine probudio na „spavanju“ i dao mu medijsku pažnju. Bio je to „ Prima C“, ambalaža soka u te...
Pročitajte više

Vu plavem trnaci…

"Od blata je zbita i škopom pokrita", a za to vrijeme Beč je sjajio, London je sjajio, New York je sjajio… Napredak jer nosio novac, novac je gradio blještavilo gradova… Kopaj, vadi, ruši, buši… T...
Pročitajte više

1. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI12.06.2022. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da danas djeluju naše sekcij...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec