• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Tragom prvog planinarskog izleta

11295717 690717341033179 319497164092266624 n

Samoborsko gorje, destinacija je i koljevka 1. planinarske „laznje“ članova HPD – a. Povijesnog dana 17. svibnja 1875. godine pohodili su od Ruda do Plešivice preko Velikog dola i Oštrca.

Današnjim dolaskom u Rudo na mjesto okupljanja. Sudionici su nakon pozdrava domačina i gostiju uživali u kratkom kulturno – umjetničkom programu.
Danas po prekrasnom danu, mnogobrojni planinari iz Slovenije, Bosne i širom“Lijepe naše“ na sječanje i spomen povijesnog datuma, pohode Tragom prvog planinarskog izleta. U organizaciji HPS i HPD Japetić iz Samobora. Nakon 140. godina, današnji planinari uz kartončić sa ovjerenim i obiđenim KT dobivaju atraktivnu spomen značku, kao znak priznanja. Mnogobrojni su je dobili a ostali svojom nazočnosti bili sudionici, koji se nakon pohoda i dobro zabavili. Odličnoj organizaciji domačina i atmosferi pohodnika doprinjeli su i članovi HGSS-a, te mnogobrojni vodiči.
Dobra ugostiteljska ponuda jela i pića (pogotovo osviježavajučih), te dobre glazbe koja je razgalila planinare do vrhunca. Umorne noge nisu mogle odoljeti urnebesnom plesu i pjesmi.
Lokacija zbivanja, Lovački dom na Poljanicama, u debeloj hladovini doprinjeo je mnoštvu starih prijatelja planinara nove susrete i upoznavanja novih.

Foto: Tomislav G., Darko K., Marijan F. i Anđelko S.

Ararat….

Za svaki onaj „like“…Poštovani članovi i članice PKI, dragi prijatelji, svi Vi koji ste na bilo koji način pratili naš odlazak, naš put, naš uspon, i nadasve koji ste nas tako srdačno, puni neskri...
Pročitajte više

Planina i njezin 8. ožujak…

„U prostorijama kluba, prigodno je obilježen 8. ožujak, Dan žena“. „Dan žena“ među planinarkama „PKI“. Postavimo fotografiju, i to bi bilo to. Međutim, nije to samo to. To bi, i to je na neki nači...
Pročitajte više

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“. Damir Šantek, plan...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec