• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“.

Damir Šantek, planinar, avanturist, menadžer, putopisac, održao zanimljivo i poučno jednosatno predavanje, koje je bilo protkano njegovim dojmovima s brojnih putovanja diljem svijeta, koje uključuje sve kontinente osim Australije.

Predavanje je, putem video-zida, bilo popraćeno i prezentacijom brojnih fotografija raznih krajeva svijeta, uglavnom planinarskog, ali i nizinskog okruženja bogato florom i faunom dijelova svijeta koje je prošao.

Nazočne proveo kroz povijest, kulturu, tradicijske običaje, način prehrane i vjeru naroda s kojim se susretao, kao što su, Nepalaci, koji žive na visinama od oko 4000 metara, ili neke dijelove Dominikanske Republike i Kolumbije gdje ‘noga civilizacija’ rijetko kroči, a ljudi žive u pretpovijesnim uvjetima. Sretni i s minimalnim, ili nikakvim, narušavanjem prirodnog sklada.

MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, u organizaciji Planinarski klub Ivanec, UDVDR-a, HVIDR-a Ivanec i Udruge tjelesnih invalida ILO, održan je tradicionalni „9. memorijalni planinarski pohod&...
Pročitajte više

Naša djeca!

Sve ima svoj početak. Početak nas vraća u početak ljeta sada već prilično daleke 2010. godine. Nakon svih pokušaja dogovora postaje jasno da će Ivanec dobiti još jednu planinarsku udrugu. Razl...
Pročitajte više

Planina i njezin 8. ožujak…

„U prostorijama kluba, prigodno je obilježen 8. ožujak, Dan žena“. „Dan žena“ među planinarkama „PKI“. Postavimo fotografiju, i to bi bilo to. Međutim, nije to samo to. To bi, i to je na neki nači...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec