• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“.

Damir Šantek, planinar, avanturist, menadžer, putopisac, održao zanimljivo i poučno jednosatno predavanje, koje je bilo protkano njegovim dojmovima s brojnih putovanja diljem svijeta, koje uključuje sve kontinente osim Australije.

Predavanje je, putem video-zida, bilo popraćeno i prezentacijom brojnih fotografija raznih krajeva svijeta, uglavnom planinarskog, ali i nizinskog okruženja bogato florom i faunom dijelova svijeta koje je prošao.

Nazočne proveo kroz povijest, kulturu, tradicijske običaje, način prehrane i vjeru naroda s kojim se susretao, kao što su, Nepalaci, koji žive na visinama od oko 4000 metara, ili neke dijelove Dominikanske Republike i Kolumbije gdje ‘noga civilizacija’ rijetko kroči, a ljudi žive u pretpovijesnim uvjetima. Sretni i s minimalnim, ili nikakvim, narušavanjem prirodnog sklada.

1. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI12.06.2022. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da danas djeluju naše sekcij...
Pročitajte više

Nepoznato, a poznato!

Nije se znalo kuda se ide, ali ipak, svi su znali da će biti kiše! Cijeli dan, negdje manje, negdje više, uz malo sreće, na zapadu će možda i prestajati u drugom dijelu dana… U gorju je snijeg i m...
Pročitajte više

3 – 2 – 1 PKI (KOTLIĆ – RAVNA GORA)

Nakon osvajanja prvog mjesta u "Ivanečkom kotliću", PKI se može pohvaliti još jednim prvim mjestom u kulinarskim vještinama. Naime, ove subote 03. 09. 2022., osvojeno je i prvo mjesto u natjecanju...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec