• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Putopisno predavanje Damira Šanteka

U Muzeju planinarstva u Ivancu je, u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, održano putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju“.

Damir Šantek, planinar, avanturist, menadžer, putopisac, održao zanimljivo i poučno jednosatno predavanje, koje je bilo protkano njegovim dojmovima s brojnih putovanja diljem svijeta, koje uključuje sve kontinente osim Australije.

Predavanje je, putem video-zida, bilo popraćeno i prezentacijom brojnih fotografija raznih krajeva svijeta, uglavnom planinarskog, ali i nizinskog okruženja bogato florom i faunom dijelova svijeta koje je prošao.

Nazočne proveo kroz povijest, kulturu, tradicijske običaje, način prehrane i vjeru naroda s kojim se susretao, kao što su, Nepalaci, koji žive na visinama od oko 4000 metara, ili neke dijelove Dominikanske Republike i Kolumbije gdje ‘noga civilizacija’ rijetko kroči, a ljudi žive u pretpovijesnim uvjetima. Sretni i s minimalnim, ili nikakvim, narušavanjem prirodnog sklada.

„IVANEČKO PLANINARSKO MARTINJE“

SUBOTA, 4. STUDENI 2023., IVANEC - IVANŠČICA Pozivamo sve članove, planinare, prijatelje i simpatizere, da već tradicionalno u organizaciji „PKI“, zajedno proslavimo ovaj narodni običaj u plani...
Pročitajte više

TRADICIONALNI 13.POHOD TRAGOM VITEZOVA IVANOVCA

Svako vrijeme je dobro, a naša vrijeme je bilo odlično. Već tradicionalno održali smo 13.pohod tragom vitezova Ivanovca. Ove godine sa posebnom podrškom protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Iva...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec