• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti visokogorske sekcije

Proljeće u Alpama!

1

Zirbitzkogel je svojom visinom od 2396 m najviši vrh Lavanttalskih ili Seetaler Alpi. Unatoč relativne blizine, ovaj dio Alpi i Austrije, rijetki je cilj Hrvatskih planinara.

U prvom scenariju, bio je odabran kao visokogorski cilj tijekom zime, svojim karakteristikama, gotovo idealan za vježbanje hoda u derezama, navezu, općenito po snijegu i ledu… Međutim, prije nekih tri tjedna, loše vrijeme pokvarilo nam je tu namjeru, te opet da ne ostanemo dužni u posjetu, odlučili smo pokušati još jednom i nismo požalili. Ovih dana, snijega gotovo da i nema, a uspon i sam krajolik, neodoljivo podsjećaju na Stol u Karavankama. Jednom kad se poruše svi ovi danas impresivni vrhovi što simboliziraju Alpe, vjerojatno će kroz nekoliko tisuća godina izgledati svi usponi na danas strme i za mnoge nedostupne visine. Unatoč impresivnih skoro 2400 m, sigurno je tehnički teže „spentrati“ Ivanščicu, ali zato razgledi s vrha odaju pravu istinu stvarne visine, kao i sve razloge što ovaj vrh čini tako omiljenim ciljem planinara!

Visokogorska vježba na Lisci

Blagdanski ponedjeljak pokazao se idealnim za vježbu na Lisci (Slovenija), kako bi se nadogradila osnovna planinarska znanja i vještine, ali i stekla nova. Ovog puta, vježba je podrazumijevala kre...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec