• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Priznanja Hrvatske planinarske obilaznice Darku i Mirjani Kos

PC185250(1)

U nedjelju,18.prosinca Hrvatski planinarski savez organizirao je u dvorani Amfiteatar, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu program svečane podjele najviših, visokih i posebnih priznanja Hrvatske planinarske obilaznice (HPO) na kojemu je bilo pozvano i dvoje članova PK Ivanec i to iz obitelji Kos, supruga Mirjana za prijem posebnog priznanja (za izvršen uspon na 100 vrhova) i suprug Darko kojemu je uručeno najviše priznanja, za izvršen uspon na 150 vrhova Hrvatske planinarske obilaznice.

Darko Kos tako je peti član Planinarskog kluba kojemu je uručeno navedeno priznanje, a njega su prijašnjih godina primili Tomislav Friščić, Duško Vitez, Stjepan Kuštelega i Nikola Nišević.
Planinarski klub Ivanec ove godine je primio ukupno 18 priznanja HPO i sa MIV-om Varaždin dijeli drugo i treće mjesto u 2016. godini. U nastavku slijedi poredak najboljih društava i klubova po prijemu priznanja HPO.
U ovoj godini po broju priznanja prednjače članovi Zagreb-Matica s 33, MIV i PK Ivanec s po 18, Bilo sa 17, Kapela i Željezničar Zagreb sa po 14 priznanja, Jastrebarsko i Zagorske steze sa 11, Japetić s 10, Međimurje 9, Bistra 7, Svilaja i Vinica po 6, Malačka, Opatija, Gradina, Pinklec i Snežnik (Ilirska Bistrica, SLO) po 5, te Bršljan, Zanatlija, Osijek, Viškovo, Kamenjak, Rijeka, Martinščak, Stubaki, Velebit i Zaprešić po 4.
Ove godine je podijeljeno ukupno 313 priznanja i to 100 brončanih značaka, 60 srebrnih, 51 zlatnih značaka,40 posebnih priznanja, 39 visokih i 23 najviših priznanja.
Od ukupno 354 članica HPS-a, ove godine priznanja je ukupno primilo njih 70,a na vječitoj ljestvici Planinarski klub Ivanec nalazi se na visokom osmom mjestu sa ukupno 96 priznanja Hrvatske planinarske obilaznice što je veoma visok plasman sa kojima se Planinarski klub ponosi i zauzima sam vrh aktivnosti.

Link

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI11.06.2023. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da smo na kraju 2022. godine...
Pročitajte više

Nepoznato, a poznato!

Nije se znalo kuda se ide, ali ipak, svi su znali da će biti kiše! Cijeli dan, negdje manje, negdje više, uz malo sreće, na zapadu će možda i prestajati u drugom dijelu dana… U gorju je snijeg i m...
Pročitajte više

Vježba vodiča

U nedjelju 05.03.2023.godine vodiči PK Ivanec sudjelovali su na vježbi u organizaciji SPV Varaždin. Vježba se održala u kod i okolici izletišta PETHRASTI.  Ponavljanje gradiva (ori...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec