• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

Pohod Karlovačkom obilaznicom

 

PLANINARSKI KLUB IVANEC ORGANIZIRA  IZLET

Pohod Karlovačkom obilaznicom
Žumberak Park prirode, nedjelja  08.09.2019. godine

Polazak:
Varaždin u 03.30 sati (parkiralište kod groblja), Ivanec u 04.00 sati (centar ispred Konzuma), Lepoglava u 04.15 sati.

Relacija:
Ivanec – Zabok – Lučko – Jastrebarsko – Draganić – Sošice (parkiranje  u centru mjesta).

Tradicionalni izlet –  pohod Karlovačkom obilaznicom organizira Planinarsko društvo ” Dubovac”, Karlovac.  Obilaznicu je osnovao PD Dubovac uz svečano otvorenje 25.08.1958. Cijela Karlovačka obilaznica prolazi istočnim, središnjim i zapadnim Žumberkom i ima osam kontrolnih točaka kojie se mogu i proći u etapama iz više pravaca i sa prekidima.  Cjelokupni obilazak traje 2 dana. Planinarski klub Ivanec će se priključiti pohodu na jednodnevnom izletu u nedjelju 08.09.2019.g. i proći kontrolne točke  od KT4 (Pl. kuća “Vodice”) do KT8 ( Sošice) preko najvišeg vrha Žumberka: ” Sveta Gera (1178m)”.

PLAN IZLETA:
Nakon dolazka u mjesto Sošice (540m) slijedi uspon do planinarske kuće “Vodice” (850m) koji traje oko 50 minuta laganim tempom.  Na pl. kući Vodice čemo se priključiti planinarskom društvu Dubovac iz Karlovca na tradicionalnom izletu. U planinarskoj kući je moguće (tko želi ) i nabaviti dnevnik Karlovačke obilaznice po cijeni od 40,00kn.

U 08.00 sati planiran je polazak sa Pl. kuće Vodice na Svetu Geru preko Pliješa i Ravne gore te povratak u Sošice oko 15.00 sati.

Smjer pohoda je:  Planinarska kuća Vodice (850m)= (KT4) – Vrh Plijes (977m)=(KT5) – Vrh Ravna gora (1001m) = (KT6) – Vrh Sveta Gera (1178m) =(KT7) –  Sošice (540m)= (KT8 kod gostione “Ilas- Radić”) ; Sveukupno cca. 17Km hoda.

Trasa pohoda ima, uz uobičajene planinarske markacije i mjestimično oznaka KO (Karlovačka obilaznica). Staza nije zahtjevna. Vrhovi Pliješ i Sveta Gera su i kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice.

Dolazak u Ivanec oko 19:00 sati.

PIĆE I HRANA:
Iz vlastitog ruksaka. Na stazi nema opskrbljenih domova.

OPREMA:
Standardna planinarska odjeća i oprema (gojzerice, vjetrovka, štapovi, zaštita od sunca, kiše).

CIJENA:
Prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih

Vodič :
Thomas Blum – vodič društvenih izleta

NAPOMENA:
Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vođe puta. U slučaju loših vremenskih uvjeta vodič ima pravo izmijeniti rutu ili otkazati izlet.

Prijave i informacije:
Stjepan Kuštelega – Ivanec 091/7634655
Nenad Novak – Varaždin 098/9764920

VELEBIT OD ZAVIŽANA DO OŠTARIJA

Velebit je najveća hrvatska planina, po mnogima i najljepša, a Premužićeva staza nešto najljepše štoplaninarstvo može ponuditi. Dva dana koja mogu pokazati svu ljepotu i divljinu prirode, prilika ...
Pročitajte više

Alpe zima 2020. – Peca – Kordeževa glava (2125 m)

  U vrijeme kada snijeg nalazimo na „kapaljku“, za sve one koji u njemu vole uživati, pruža se prilika da ga ipak vide i osjete. Karavanke i Peca, u bilo koje doba godine, destinacija koja uv...
Pročitajte više

Sveto brdo ( 1751 m), JUŽNI VELEBIT – 10. godina Planinarskog kluba Ivanec

Velebit i Sveto brdo imaju posebno značenje u povijesti PKI. Naime, prije 10 godina, u sklopu pohoda „Tragom zbjega lovinačkog kraja“ organiziran je i 1. društveni izlet od osnutka kluba. U spomen...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2021 | Planinarski klub Ivanec