• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Planinarsko Martinje

DSC 0040

Naši ljudi (Zagorci) ponekad nisu ni svjesni kako unatoč svemu i za mnoge teškom vremenu u kojem živimo, cijelo vrijemo imamo jedno bogatstvo kojega ni sami nismo svjesni i koje nam nitko, pa čak ni zaborav nikako ne može oduzeti. Tradicija i narodni običaji!

Iako ima i takvih kojima je sve strano nekako bolje, većina ipak više cijeni ona neka stara vremena kad se imalo vremena za društvo, smijeh, veselje , kada se hrana kuhala… Zbog toga je Martinje puno više od praznika vezanog za vino, bar što se tiče PKI i već tradicionalnog događanja pod nazivom „Planinarsko Martinje“. Jer kada spojiš narodnu veselicu, cjelodnevnu šetnju kroz vinograde kraj jedinstvenih klijeti, kada se družiš s domaćim ljudima uz „finu kapljicu“, a na kraju dana se dobro najedeš uz neka i jedinstvena jela restorana „BVB“, uz ceremonijal krštenja mošta, originalni humor glumačke družine „Komedijaši“ iz Stažnjevca , sve uz ples i pjesmu, onda svatko od nas može kazati da je ispunio jedan savršen dan. No, to ipak nije sve, jer ostaje i ono „planinarsko“, a ove godine je ono bilo i više od toga, jer preko 20 planinara se unatoč snijegu i vjetru popelo i na sam vrh Ivanščice. Kada sve zbrojiš, ne treba čuditi da osim planinara iz PD „Duga“ Rijeka i „INA Naftaplin“ iz Zagreba, u redovima prisutnih članova HPD „Željezničar“ Zagreb, bilo je i takvih kojima je ovo već bilo treće zajedničko druženje u Ivancu, što sve nas u PKI osobito raduje i najbolji nam je podstrek da budemo svi zajedno još bolji u budućnosti , a svima Vama najbolja pozivnica za buduća Martinja u gradu ispod Ivanščice.

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

Planinarski klub Ivanec 02.02.2024.godine održao je redovnu godišnju Skupštinu u zgradi prostorija kluba u Ivancu. Na Skupštini su podnešena izvješće:O radu kluba za 2023 godinu,Financijsko Izv...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2023

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 01.11. do 08.12.2023.godine.Na foto natječaju 2023. sudjelovalo je 36 autora (u klupskoj kategoriji 18 i u otvorenoj 18) saukupno 122 fotog...
Pročitajte više

POZIV NA UČLANJENJE U „MLADE PLANINARE“ ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. GODINU

„Planinarski klub Ivanec“ od samog svog osnutka 2010. godine pridaje osobitu br...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec