• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

Planinarenje okolicom Celja

IZLET: PLANINARENJE OKOLICOM CELJA

U NEDJELJU, 17.04.2016.

Polazak: Varaždin u 06.00 sati, Ivanec u 06.30 sati, Lepoglava u 06.45 sati

Celje je dobro poznati grad Ivanečkim planinarima, osobitom svima onima koji rado posjećuju Kamniško –Savinjske Alpe. Međutim, do sada su nam uvijek ostali pomalo nepoznati svi oni „bregi“ koje ga okružuju, tako zanimljivi, a opet nikada u prilici i za posjetiti. Zahvaljujući prijateljstvu i sve boljoj suradnji između PKI i Planinskog društva ZZV Celje, konačno nam se pruža i ova prilika, da uz njihovo stručno vodstvo možemo osjetiti svu ljepotu i zanimljivosti okolice Celja.

Plan: Dolazak u Celje, odnosno do Pečovnika. Ovdje počinju dvije različite pješačke ture, različite po težini i duljini hodanja. Lakša traje oko 3 sata i obuhvaća pješačenje iz Pečovnika do koče pod Grmadom, te dalje preko Celjske koče do Tolstog vrha (834m), te opet do polazne točke u Pečovniku.

Teža varijanta traje oko 4 sata i obuhvaća put kroz Hudičev graben (sajle i klinovi, osigurana staza), na Srebotnik, te dalje preko Celjske koče na Tolsti vrh (834 m), te povratak u Pečovnik.

Vodič: Duško Vitez, vodiči iz društva ZZV Celje

Cijena: prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih

Izlet je preporučljiv za sve generacije, bez obzira na planinarsko iskustvo i fizičku pripremljenost, već prema težini predloženih varijanti. Prehrana u planinarskom domu. Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vođe puta.

Prijave i informacije:
Nikola Nišević – Ivanec 091/5446219
Juraj Vuglač – Lepoglava 099/8065338
Novak Nenad – Varaždin 098/9764920

“S PLANINARKAMA PKI NA IVANŠČICU“

Nedjelja, 23. 04. 2023. Planinarke PK Ivanec, sad već tradicionalno, pozivaju sve članove, ljubitelje rekreacije i prirode na druženje i planinarenje Ivanščicom. Ove godine nam je cilj Pokojec ...
Pročitajte više

VJEŽBA PRVE POMOĆI

Prostorije planinarskog kluba 16.12.2022. (petak u 19.00 sati) Pozivaju se svi članovi, kao i zainteresirani građani, na vježbu i predavanje iz prve pomoći, koju namprezentiraju studenti Zagreb...
Pročitajte više

JUŽNI VELEBIT – Sveto brdo ( 1751 m)

NEDJELJA, 08.10.2023. Velebit i Sveto brdo imaju posebno značenje u povijesti PKI. Naime, prije 13 godina, u sklopu pohoda „Tragom zbjega lovinačkog kraja“ organiziran je i 1. društveni izlet o...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec