• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Obilježavanje svjetskog dana pješačenja

SLIKA12

U subotu 7.11.2015. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, planinarske sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik i OŠ Ivanec sudjelovale su na izletu po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici.

Izlet je bio povodom Svjetskog dana pješačenja koji se obilježava svake godine 15. listopada, a koji nije mogao biti održan ranije zbog loših vremenskih prilika.
Ujedinjenim članovima mladeži PKI iz osnovnih škola Ivanec i Klenovnik, po prvi puta su se priključili i članovi novoosnovanog Volonterskog kluba škole Ivanec. Pojedina djeca su članovi Planinarskog i Volonterskog kluba.
Članovi mladeži PKI Ivanec uz pratnju vodiča Thomasa Bluma pješačenje su započeli ispred Caritasovog doma u 9 sati, nastavili Rajterovom ulicom do Prigorca gdje su ih dočekali u 10 sati mladi planinari z Klenovnika.
Zajedno je dvadesetak djece krenulo prema lokalitetu Šumi uz pratnju voditelja Sekcija Ankice Gotić, Damira Jagića, Vesne Vitez i vodiča izleta Tomislava Gotića.
Prekrasno vrijeme i veselje djece pratilo nas je do potoka i slapa Šumi. Tijekom pješačenja promatrali su planinarske oznake (markacije), upoznali su se s kretanjem u grupi te su promatrali prirodu u jesenjem „ruhu“. Pokraj slapa Šumi, napravljeni je predah. Osim planinarskog pješačenja izlet se povezao i sa školom tako je učitelj geografije iz Ivanečke škole pokazao djeci topografsku kartu, te ih upoznao kako se služiti kompasom i krivinomjerom (objasnio je djeci mjerenje udaljenosti na zemljovidu). Sudionici su uživali u prirodi čija ljepota stalno zove da se ponovo vraćamo k njoj.
Djeca su imala priliku uživati u lijepom jesenjem danu provedenom u prirodi i družiti se s vršnjacima izvan školskih klupa. Članovi mladeži iz OŠ Klenovnik izlet su završili u Prigorcu, dok su članovi OŠ Ivanec krenuli prema Svetom Duhu i Ivanečkim jezerima.

Članak napisali:
Vesna Vitez
Ankica Gotić
Tomislav Gotić

Vježba vodiča

U nedjelju 05.03.2023.godine vodiči PK Ivanec sudjelovali su na vježbi u organizaciji SPV Varaždin. Vježba se održala u kod i okolici izletišta PETHRASTI.  Ponavljanje gradiva (ori...
Pročitajte više

SKUPŠTINA PKI

Petak 17.02.2023.godine u 18,00 sati, u zgradi prostorija kluba. PK Ivanec održao je redovnu (izvještajnu) godišnju Skupštinu kluba na kojoj su podnesena izvješća: - O radu kluba za 2022.god...
Pročitajte više

Planinarska noć

Planinarski klub Ivanec poziva vas u subotu 17.12.2022. na PLANINARSKU NOĆ koja će se održati u prostorijama „Izletišta  Pethrasti“ s početkom u 18.00 sati Program: 18.00 Kratak osvrt na pl...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec