• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Nepoznato u poznatom

Uršlja gora najistočniji vrh Karavanka. Smatra se jednom od pristupačnijih planina, omiljena izletnička točka jer se na vrhu nalazi crkva Sv. Uršule koja je najviša u Sloveniji. I kako to već biva izlet u nepoznato odveo nas je na Uršlju goru.

Ponekad složi baš takav dan mističan. Sunce ili kiša, vjetar sve se računa. Danas je drugačije, cilj je negdje. Sunce koje se igralo u lišću, vjetar koji te pozdravlja na planini.
Glasovi koji odjekuju kroz šumu. Baš takvi dani kojih ćeš se najduže sjećati. Trenuci u kojima staneš i shvatiš da je sve oko tebe drugačije.

Planina koju kasnije prizoveš u sjećanje. Baš tu gdje si osjetio hladan vjetar ili sunce koje sramežljivo viri iza oblaka. I nema žurbe. Vrijeme ne igra glavnu ulogu. Važno je da si tu, sa prijateljima, ekipom u toplini planinarskog doma. Pokušaj doći ovamo barem jednom, kad ti se sve učini kao uzbrdica, razmisli o pogledu s vrha.

I ne zaboravi…Tiho se udaljite u bilo kojem smjeru i osjetite slobodu planinara..

Blaženka Banić

Senjsko Bilo – izlet

Nedjelju 03.03.2023.godine. Organiziran je izlet na Sjeverni Velebit (Senjsko Bilo) prilikom kojeg su posječeni vrhovi Jadičeva Plan i Korenski vrh u okviru obilazaka KT HPO. [ngg src="galle...
Pročitajte više

Pohod putevima Dedeka Kajbumščaka

140 godine je nemoguća misija za jednog čovjeka, ali moguće je za jedno planinarsko društvo od ideje HPD, povjerenika HPD-a u Krapini, podružnice HPD-a Strahinjščica, izgradnje prvih staza PD........
Pročitajte više

Karlovačko Pokuplje i Kordun 

Prekrasno nedjeljno jutro, pomalo friškasto odvelo nas je na Karlovačko područje 2 vrha HPO.Po dogovoru okupljanje u 7.00 sati u Ivancu, priključuje se ostatak grupe u Lepoglavi i stajemo u Dugoj ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec