• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Moslavačka Gora i Bilogora

Moslavina i Bilogora

Planinarenje Moslavinom, uključujući Moslavačku goru i Bilogoru, pruža izvrsnu priliku za opuštanje u prirodi i istraživanje lijepih krajolika ovog dijela Hrvatske.

Članovi PK Ivanec upravo su to i napravili te su iskoristili lijepu nedjelju kako bi obišli dva vrha iz Hrvatske planinarske obilaznice – Stankov vrh te vrh Vis.
Ovo je bio prvi izlet s kojim smo krenuli ove godine, a kojima želimo potaknuti naše članove na obilazak vrhova za koje se svi iz ovih ili onih razloga teže ili rijetko odlučujemo.

Prvi vrh koji smo posjetili je bio Stankov vrh, najviši vrh Bilogore, a slijedeći vrh u našem planu bio je vrh Vis na koji smo krenuli iz mjesta Podgarić.
Putem prema vrhu obišli smo “Garić grad” koji je uz Medvedgrad jedan od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrđenih gradova u sjevernoj Hrvatskoj, a u nepristupačnom klancu potoka Kamenjače, posjetili smo ruševine najstarijeg pavlinskog samostana na području današnje Hrvatske.

Za završetak prekrasnog dana posjetili smo seosko gospodarstvo Moslavačka priča, predivno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi, gdje smo uživali u zasluženom odmoru uz uz moslavačke specijalitete.

Hvala svima koji ste nam se pridružili i vidimo se na slijedećem izletu!

Zgornje Jezersko i Logarska dolina

Planinarski klub Ivanec organizirao je društveni izlet u Kamniško – Savinjske alpe. Planinari su se se iz Jezerskog popeli na Ledinski vrh (2108m) te su se preko Savinjskog sedla spustili u Logar...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

Nepoznato, a poznato!

Nije se znalo kuda se ide, ali ipak, svi su znali da će biti kiše! Cijeli dan, negdje manje, negdje više, uz malo sreće, na zapadu će možda i prestajati u drugom dijelu dana… U gorju je snijeg i m...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec