• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Moslavačka Gora i Bilogora

Moslavina i Bilogora

Planinarenje Moslavinom, uključujući Moslavačku goru i Bilogoru, pruža izvrsnu priliku za opuštanje u prirodi i istraživanje lijepih krajolika ovog dijela Hrvatske.

Članovi PK Ivanec upravo su to i napravili te su iskoristili lijepu nedjelju kako bi obišli dva vrha iz Hrvatske planinarske obilaznice – Stankov vrh te vrh Vis.
Ovo je bio prvi izlet s kojim smo krenuli ove godine, a kojima želimo potaknuti naše članove na obilazak vrhova za koje se svi iz ovih ili onih razloga teže ili rijetko odlučujemo.

Prvi vrh koji smo posjetili je bio Stankov vrh, najviši vrh Bilogore, a slijedeći vrh u našem planu bio je vrh Vis na koji smo krenuli iz mjesta Podgarić.
Putem prema vrhu obišli smo “Garić grad” koji je uz Medvedgrad jedan od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrđenih gradova u sjevernoj Hrvatskoj, a u nepristupačnom klancu potoka Kamenjače, posjetili smo ruševine najstarijeg pavlinskog samostana na području današnje Hrvatske.

Za završetak prekrasnog dana posjetili smo seosko gospodarstvo Moslavačka priča, predivno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi, gdje smo uživali u zasluženom odmoru uz uz moslavačke specijalitete.

Hvala svima koji ste nam se pridružili i vidimo se na slijedećem izletu!

Senjsko Bilo – izlet

Nedjelju 03.03.2023.godine. Organiziran je izlet na Sjeverni Velebit (Senjsko Bilo) prilikom kojeg su posječeni vrhovi Jadičeva Plan i Korenski vrh u okviru obilazaka KT HPO. [ngg src="galle...
Pročitajte više

LOGORSKA DOLINA – BRANA 2253 M

Logarska dolina bajkovito i posebno mjesto , gdje vas okružuju divovski vrhovi iznad 2000 metara.Prirodnih ljepota ima na pregršt poput slapa Rinka. Voda koja teče kroz minijaturne stjene, sve dok...
Pročitajte više

ITALIJA – JULIJSKE ALPE – MONTE SANTO DI LUSSARI ( SVETO VIŠARJE) 1766 m.

PK Ivanec ove nedjelje 04.veljače, organizirao je izlet u Italiju – Julijske Alpe – MONTE SANTO DI LUSSARI ILI SVETO VIŠARJE na 1766 m. Uspon iz mjesta Camporosso po lijepom i sunčanom vremenu ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec